Spune-mi ce mănânci, să-ţi spun cum trăieşti. Nucile verzi, un medic de elită

Ultima actualizare:

    Nucile verzi se culeg la mijlocul lunii iunie
Nucile verzi se culeg la mijlocul lunii iunie

Se apropie sezonul nucilor verzi. În prima parte a lunii iunie putem să le culegem şi să preparăm delicatesele preparate. De obicei, în fiecare familie, nucile sunt ingrediente folosite la prepararea unor dulciuri. Din păcate, multe persoane care iubesc aceste fructe delicioase nu ştiu cât sunt de sănătoase.

De ce trebuie să mâncăm nuci verzi

Cojile verzi, care învelesc fructele până când acestea ajung la maturitate, sunt foarte bogate în iod şi taninuri. Nutriţioniştii ne recomandă un consum săptămânal de câte cinci porţii de sâmburi de nucă verde.

O hrană sănătoasă pentru creier

Miezul acestui fruct, bogat într-o multitudine de substanţe nutritive: vitamine (A, B, E şi F) alături de minerale esenţiale pentru sănătatea organismului (fosfor, calciu, fier, seleniu, zinc, potasiu), este o hrană excelentă pentru creier. Coaja nucilor verzi  este bogată în calciu (conţine 94 mg calciu/100 g nuci verzi). De aceea, aceste fucte-medicament sunt benefice pentru inimă şi pentru sistemul osos, iar un consum zilnic previne osteoporoza.

Nucile proaspete previn deteriorarea vaselor de sânge

„Lipidele prezente în miezul fructului reglează pe cale naturală nivelul colesterolului în sânge şi tensiunea arterială. Recomand consumul periodic de nuci proaspete care întăresc vasele de sânge şi previn deteriorarea acestora, mai ales în cazul vârstnicilor. Mai mult, datorită vitaminei E, un valoros antioxidant, consumatorii de nuci prezintă un risc redus de a face un atac de cord”,  precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

Tratează afecţiunile neurologice

Cercetările recente ale neurologilor americani au demonstrat că substanţele active, prezente în miezul nucilor verzi : acizii graşi, magneziul şi vitamina B au efecte pozitive în tratarea afecţiunilor neurologice.

Mai sănătoase decât uleiul de măsline

Dacă vom comsuma miezul de la opt nuci pe zi, vom avea arterele mai flexibile, inima mai sănătoasă şi ne ocoleşte riscul unui atac vascular cerebral, se menţionează într-un studiu al cercetătorilor americani de la Centrul Cardiologic din Baltimore. De aceea, specialiştii prestigiosului Centru de cardiologie susţin că nucile sunt mai sănătoase decât uleiul de măsline.

Nucile verzi sunt simbolul vieţii

Nutriţioniştii europeni susţin că nucile verzi sunt simbolul vieţii şi fecundităţii, iar coaja are proprietăţi astringente datorită conţinutului mare de tanin.

Un leac ce combate arteroscleroza şi stresul

Ingrediente: 8 nuci verzi, o lingură de miere polifloră  şi un pahar de suc natural .

Preparare: Amestecaţi foarte bine nucile verzi măcinate, o lingură de miere polifloră şi un pahar cu suc natural, până când obţineţi o băutură foarte gustoasă şi  revigorantă. Licoarea pe care o puteţi prepara cu uşurinţă în casă aduce numeroase beneficii sănătăţii: are efect energizant, combate ateroscleroza, colesterolul şi stresul. Cura trebuie urmată trei-patru săptămâni.

Reţetele săptămânii

Bomboane din nuci verzi

Timp de preparare: 30 de minute

Calorii: 175/ 100 g

Ingrediente: Miezul de la 3 nuci verzi, o linguriţă cu polen de albine, 2 linguri de miere de albine.  

Preparare: Amestecaţi  ingredientele până obţineţi o pastă şi modelaţi-o sub formă de bomboane. Răsfăţaţi-vă zilnic cu acest desert gustos şi foarte sănătos, dimineaţa, pe stomacul gol, timp o lună. Preparatul este foarte bogat în vitamina E şi contribuie la menţinerea sănătăţii sistemului cardiovascular.

Dulceaţa de nuci verzi

Timp de preparare: 60 de minute

Calorii: 280/ 100g

Dulceaţa de nuci verzi este o delicatesă care se prepară în toate zonele ţării. Nucile se culeg la începutul lunii iunie, când coaja verde nu se întăreşte. La preparare, gospodina trebuie să-şi protejeze mâinile şi să folosească mănuşi de plastic. Coaja verde pătează pielea.

Ingredientele necesare: 100 nuci verzi, 1 kg zahăr, 250 g miere de albine, 500 ml apă, sucul unei lămâi.

Preparare: Nucile se curăţă de coaja verde, apoi se pun imediat într-un vas cu apă rece, care se schimbă de patru-cinci ori. În acest fel, se elimină gustul amar şi miezul fructului se menţine alb. De asemenea, Vasul se acoperă cu o farfurie ; astfel, fructele nu se ridică la suprafaţa apei. În ziua următoare, se prepară siropul din apă şi zahăr. Când acesta începe să clocotească, se adaugă mierea, sucul de lămâie şi nucile (scurse bine de apă printr-un tifon foarte des). Dulceaţa trebuie să mai fiarbă, la foc mic, până când se îngroaşe siropul; după răcire, dulceaţa se toarnă în borcane cre se închid ermetic.                                                                             

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net