Spune-mi ce mănânci, să-ţi spun cum trăieşti: Ce trebuie să ştiţi despre castravete

Ultima actualizare:

    Ce beneficii au castraveţii
Ce beneficii au castraveţii

În zilele caniculare, meniul zilnic trebuie să fie hrănitor şi răcoritor. Printre ingredientele preferate ale salatelor de vară castravetele ocupă un loc de frunte. Leguma aceasta nu trebuie să lipsească din hrana de fiecare zi, pentru că este un medicament extraordinar pentru o varietate de boli.

Printre legume, castravetele este o vedetă din punct de vedere nutriţional. În compoziţia sa se regăsesc vitamine din gama B-urilor, vitamina C, caroten din belşug, dar şi valoroase  rezerve de minerale :potasiu, fosfor, magneziu şi calciu, substanţe esenţiale pentru sănătatea sistemului osos.

Referindu-se la izvorul său de nutrienţi, Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, apreciază această legumă pentru că are deosebite calităţi depurative, diuretice şi remineralizante. Preparat sub formă de salată cu ulei de măsline şi cu suc de lămâie sau oţet de mere, castravetele poate fi un aliment-medicament pentru tratarea iritaţiilor la nivelul căilor respiratorii şi  urinare, pentru calmarea durerilor abdominale şi în caz de colici intestinali. O cură  de castraveţi activează funcţiile renale, favorizând eliminarea ureei şi a acidului uric. De aceea, nutriţioniştii atribuie catravetelui calificativul de excelent diuretic cu efecte antireumatice. Totodată, castravetele este considerat un depurativ cu acţiune generală, deoarece fluidizează sângele şi  tonifică sistemul hepatic.

Reţeta săptămânii

Salată cu castraveţi şi peşte

Timp de preparare :30 de minute

Calorii : 80/100

Ingrediente: Doi castraveţi, un ardei gras, 100 grame măsline negre, 3 roşii, 2 frunze de salată, 100 gr telemea, 100 gr peşte (sardine), cimbru.

Pentru sos: suc de lămâie, ulei, muştar şi cimbru.

Preparare: Legumele se spală şi se usucă pe un şerveţel de hârtie; apoi se taie mărunt, se pun în bolul de satată şi se  presară cu pulbere de cimbru. Brânza şi peştele se taie cuburi mici şi se pun deasupra legumelor.

Ingredientele pentru sos se amestecă, după gust, după care se adaugă în bolul cu celelalte ingrediente : legume, brânză, peşte.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net