Semaforul alimentelor

Ultima actualizare:

    Alege cât mai des legumele şi fructele proaspete!
Alege cât mai des legumele şi fructele proaspete!

Moderaţia e bună în toate, dar mai ales când vine vorba de mâncare. Organizaţia Mondială a Sănătăţii tocmai a anunţat că mezelurile şi carnea roşie ne îmbolnăvesc de cancer, în special când sunt consumate în exces. Pornind de la acest raport, specialiştii în nutriţie din Marea Britanie au realizat un „semafor al alimentelor”. Ei ne spun ce produse să evităm, ce să consumăm moderat şi ce alimente n-ar trebui să ne lipsească din farfurie.

Cele mai periculoase produse pentru sănătate, dacă sunt consumate în exces.

Iată în ce cantităţi le poţi mânca, săptămânal, ca să nu dăuneze organismului!

- Două fripturi din carne roşie (porc, vită, miel) a câte 163 de grame. Această regulă este valabilă şi pentru şuncă şi cârnaţi. 

- O prăjitură de 53 de grame. 

- Doi biscuţi de 34 de grame. 

- Un suc accidulat de 330 mililitri. 

- Un baton de ciocolată de 45 de grame.

- Două porţii a câte 140 de grame de peşte gras.

- O felie de pizza de 100 de grame. 

- O gogoaşă de 49 de grame.

- Zece felii subţiri de salam.

- Un crenvurşti de 35 de grame. 

- Un bol de 40 de grame de cereale dulci.

Produse care se pot consuma de trei-şase ori pe săptămână, astfel încât să nu-ţi afecteze sănătatea.

- Un pahar de 175 de mililitri de vin. 

- Un pahar de 120 de grame de iaurt. 

- O halbă de bere. 

- Un pahar de 125 de mililitri de suc natural din fructe. 

- O porţie de 120 de grame de cartofi fierţi, la cuptor sau copţi. 

- Două felii de pâine albă a câte 29 de grame. 

- O porţie de 75 de grame de orez alb. 

- O porţie de 20 de grame de cremă de brânză.

- O porţie de 75 de grame de paste din făină albă. 

- O mână de struguri. 

- 30 de grame de brânză. 

- Ouă. 

Produse pe care le poţi consuma zilnic, în orice cantitate. Îţi vor face doar bine!

simeon stalpnicul png

- Avocado e bogat în Omega 3.

- Spanacul are mult fier.

- Roşiile  conţin licopen.

- Napul e bogat în  fibre, potasiu, Vitaminele C şi B6.

- Broccoli.

- Ceaiul de plante.

- Conopida are Vitamina B.

- Morcovul e bogat în fier, Vitaminele A, C şi K.

- Nucile şi seminţele sunt bogate în Omega 3.

- Sfeclă.

- Ulei de măsline.

- Linte şi fasole.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
itp 1024x681 jpg
Peste alb jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
banner pensii png
piata gorjului jpg
poarta spre lumea de dincolo siberia jpg
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net