Scorţişoara, o mirodenie care ne prelungește viața

Ultima actualizare:

    Pudra de scorțișoară se administrează zilnic în sezonul receSursa foto: la taifas.ro
Pudra de scorțișoară se administrează zilnic în sezonul receSursa foto: la taifas.ro

Scorţişoara, o mirodenie cu o aromă plăcută, este şi un remediu cu puteri miraculoase, recomandat de cercetătorii din multe țări în tratamentul problemelor grave de sănătate. De aceea, specialiștii în probleme de nutriție susțin că, mai ales în sezonul rece, aromata mirodenie trebuie să fie inclusă în dieta cotidiană.

Deoarece este bogată în antioxidanți, scorțișoara menține vigoarea tinereții și alungă stresul. De asemenea, celebra  mirodenie este un dușman aprig al microbilor. 

Pasta de scorţişoară revigorează memoria

Nutriționiștii europeni susțin că scorţişoara cu miere este un excelent remediu pentru afecţiuni grave. „O porţie de pastă, obţinută din câte o linguriţă de miere amestecată cu o linguriţă de scorţişoară, degustată dimineaţa, la micul dejun, revigorează memoria. De asemenea, reumaticii, cardiacii, persoanele supraponderale şi pesimiste se vor simţi mult mai viguroase după o cură de cel puţin patru săptămâni cu această pastă”, precizează și Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, în studiul ”Sănătatea de fiecare zi”.

Scorțișoara combate gripa

Chiar din Evul Mediu, scorțișoarei i s-au recunoscut proprietățile antimicrobiene. De aceea, pudra de scorțișoară se folosea  la prepararea sosurilor, în rețetele dulci și sărate și pentru tratarea infecțiilor. În timp, combinată cu miere, această mirodenie s-a dovedit a fi un aliat valoros în lupta cu răceala, gripa și cu frisoanele.

Cum se administrează scorțișoara

Sub formă de pudră, câte un vârf de cuțit de pudră, amestecată cu ceai cald.Uleiul de scorțișoară poate fi procurat din magazinele de profil. Nu se aplică direct pe piele și se combină cu ulei de măsline. În această combinație se folosește pentru aromaterapie: băi, masaj sau inhalații.  

Siropul de scorțișoară este foarte eficient mai ales în sezonul rece. Siropul se prepară astfel: Se fierbe un litru de apă cu trei lingurițe de scorțișoară, timp de 15 minute. Se adaugă 500 ml de miere, apoi se mai lasă la fiert, la foc mic, până când  scade circa 150 ml. Siropul se toarnă călduț, în sticle închise la culoare,  și se păstrează la frigider. Siropul se consumă amestecat cu ceai, cu apă minerală și poate fi folosit sub formă de garnitură la prăjituri.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
femeie cu troler in aeroport jpg
1 control medical 1402173971 jpg jpeg
ghiozdan shutter 1082255939 jpeg
vouchere de vacanta jpg
uscare par jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net