Scapă de stres cu legume la cină

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

S-a demonstrat ştiinţific: nivelul de stres scade cu cât includem în alimentaţia zilnică mai multe verdeţuri şi legume. Legumele sunt bogate în vitamine şi minerale, dar şi-n oxidanţi care stimulează producţia de serotonină şi dopamină în creier.

Aceşti doi hormoni sunt responsabili cu starea de spirit şi sunt cei mai puternici inamici ai stresului şi ai depresiilor. Cercetătorii de la Universitatea din California au observat că femeile sunt mai expuse decât bărbaţii la dezechilibre emoţionale şi stres. Se recomandă 5-7 porţii de legume pe zi şi nivelul de stres va scădea cu peste 12% în fiecare zi. Rezultate pozitive au fost remarcate şi la 60.000 de australieni cu vârste de peste 40 de ani care au participat la studiu în intervalul 2010 şi 2015. Aceştia au mâncat timp de cinci ani legume fierte la fiecare cină.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Waldspirale darmstadt jpg
scortisoara jpeg
chili pepper 1783761 1280 jpg
athenee palace jpg
constantin si elena sfinti png
bullying 679274 1920 jpeg
caine jpg
4 baza Sinaia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net