Mierea de Manuka, cel mai puternic antibiotic

Ultima actualizare:

    Mierea de Manuca este un tonic pentru tot organismulSursa foto Superhrana.ro
Mierea de Manuca este un tonic pentru tot organismulSursa foto Superhrana.ro

Dintre toate tipurile de miere, cea produsă de albinele care culeg nectarul florilor din arborele de Manuka (un arbore care creşte în Noua Zeelandă şi în sudul Australiei), este considerată de apiterapeuţi drept un miracol al naturii, deoarece aceasta are cel mai ridicat conţinut de antioxidanţi.

Aceștia combat efectele de îmbătrânire cauzate de radicalii liberi. Mai mult, o dietă care conţine acest sortiment de miere ajută la regenerarea celulelor pielii şi la producerea de colagen. În plus, ea are cele mai multe proprietăţi antibacteriene. De aceea mierea de Manuka, spre deosebire de antibioticele de sinteză, care au efecte secundare,  este singurul sortiment de miere din lume care poate să distrugă cele mai puternice microorganisme bacteriene şi fungice. Printre acestea se numără Helicobacter Pylori, o bacterie care infectează şi inflamează mucoasa gastrică şi duodenul, vinovată de producerea ulcerelor, E.coli, numită şi „bacteria colonului iritabil” sau stafilococul auriu, extrem de periculos.  

Opiniile specialiștilor din Noua Zeelandă

O echipă de  specialişti de la Universitatea Waikato din Noua Zeelandă,  condusă de dr. Peter Molan, studiază de mai bine de 15 ani beneficiile acestui sortiment de miere asupra calităţii vieţii şi a clasificat-o în funcţie de puterea ei  terapeutică. În acest sens, el a creat un sistem de evaluare numit UMF (Unique Manuka Factor) şi a precizat că, pentru ameliorarea problemelor de sănătate, mierea trebuie să aibă un UMF de cel puţin 10 +, iar pentru combaterea proceselor de îmbătrânire se poate folosi Miere de Manuka UMF 15 +, UMF 18 + şi UMF 20 +.    

Cum se consumă

Dacă răceşti uşor sau dacă te confrunţi cu probleme ale sistemului digestiv: gastrite, ulcer duodenal, indigestii, gastro-esofagite de reflux, prima linguriţă  de miere trebuie s-o consumi dimineaţa, cu 30 de minute înainte de micul dejun. După acest răsfăţ dulce, poţi să mănânci cereale cu lapte sau cu iaurt şi fructe. În timpul zilei, poţi să mai consumi câte două linguriţe înaintea meselor principale. Seara poţi să adaugi una-două linguriţe la o budincă sau în porţia de cereale sau de kefir. Dacă urmezi o astfel de dietă, cel puţin o lună, starea ta de sănătate se îmbunătăţeşte simţitor şi sistemul tău imunitar se întăreşte considerabil.   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
medicamente jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
statie metrou jpg 2 jpg
555 (9) jpg
marea unire png
bord masina jpg
Job jpg
vas toaleta jpg
femeie la volan   soferita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net