Meiul trebuie reintrodus în hrana omului modern

Ultima actualizare:

    Meiul poate fi consumat de adulți și de bebelușiSursa foto:eva.ro
Meiul poate fi consumat de adulți și de bebelușiSursa foto:eva.ro

Meiul, un aliment străvechi, consumat de chinezi de secole, trebuie reintrodus în hrana omului modern. Pe această temă, nutriționiștii din multe țări europene au discutat și au pledat pentru valoarea nutrițională a acestei cereale, foarte bogată în substanțe nutritive.

O vreme, s-a crezut că meiul este o cereală bună numai pentru hrana păsărilor. De aceea, treptat, în dieta popoarelor occidentale, meiul a fost înlocuit cu grâul și cu porumbul.

Meiul, o hrană sănătoasă pentru adulți și bebeluși

„Meiul ne dă energie și este o hrană foarte sănătoasă pentru toate categoriile de vârstă: adulţi şi bebeluşi. Deoarece nu conţine gluten, meiul poate fi consumat şi de persoanele care manifestă intoleranţă la cereale şi la gluten. Totodată, fiind bogat în vitamine (A, C, Complexul B) şi în minerale ( magneziu, fier, potasiu, fosfor, calciu, mangan, siliciu, sodiu),  cercetătorii precizează că rmeiul este şi o sursă de fibre şi de proteine. O varietate de boli precum indigestia cronică, gazele, balonările, ulceraţiile sto­macale, respiraţia urât mirositoare şi hiperaciditatea sunt probleme de sănătate care pot fi rezolvate cu ajutorul unei diete bogate în mei.  Totodată, prin efectul alcalin, meiul poate fi consumat pentru a combate acidoza (excesul de acizi în organism), o afecțiune cu care se confruntă omul modern, boală care predispune la osteopo­roză, la tulburări digestive, agitație și performanţe fizice şi mentale slabe. Mai mult, cantitatea mare de magneziu şi siliciu din compoziția meiului  îi conferă acestei cereale proprietatea de a proteja ţesuturile, având efecte benefice pentru piele, buze, păr şi unghii sănătoase,” susține  Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, în studiul: „Meiul, un superaliment pentru omul modern”.

Meiul este foarte bogat în substanțe nutritive și se digeră ușor

Cercetătorii europeni susţin că meiul, un aliment foarte bogat în substanțe nutritive , se digeră foarte ușor nu provoacă niciodată gaze sau fermentări în stomac. Acest supraaliment are un gust plăcut  și este mai dulce în comparație cu grâul.

Cercetătorii  au botezat meiul „regele cerealelor”

Datorită substanțelor nutritive pe care le conține, cercetătorii au botezat această cereală „regele cerealelor” şi-l recomandă şi persoanelor suferinde de boala celiacă, deoarece nu conţine gluten. Dintre varietăţile de mei însă, sorgul este foarte valoros şi trebuie folosit frecvent în diferite preparate culinare. Când este adăugat în pâine, în salate sau în supe, acest soi de mei le sporeşte valoarea nutritivă. Tratată incorect sau netratată, boala celiacă  poate avea consecințe importante de sănătate, precum osteoporoza, infertilitatea, anemia prin deficit de fier și  anumite forme de cancer.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image png
motanul max universitate vermont facebook jpg
dunare budapesta jpeg
giurgiu 1 jpg
Palatul Normanzilor, Sicilia (@Shutterstock) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net