Mărul previne atrofierea muşchilor

Ultima actualizare:

Proverbul ”Un măr pe zi poate ţine la distanţă medicul de casă” este valabil dacă deliciosul fruct este mâncat cu coajă cu tot, spun oamenii de ştiinţă de la Universitatea americană din Iowa (SUA).

Specialiştii prestigioasei instituţii precizează că stratul de substanţe chimice, aplicat pe coaja fructului sub formă de ceară, are rolul să-i prelungească viaţa în timpul depozitării. Totuşi, unii consumatori preferă să mănânce mărul fără coajă, iar obiceiul acesta reduce o bună parte din beneficiile pe care deliciosul fruct le are asupra organismului.

Mărul conţine din belşug acid ursolic, substanţă care protejează organismul de multe boli: are acţiune antireumatică şi diuretică, ajută la regenerarea pielii (prin stimularea fibrelor de colagen), controlează nivelul insulinei, hormon care influenţează greutatea, dar poate fi şi un remediu care să prevină atrofierea muşchilor, afecţiune întâlnită frecvent odată cu înaintarea în vârstă, a precizat Christopher Adams, coordonatorul studiului.                                                                        

Pentru a beneficia de întreaga sa putere terapeutică, mărul se consumă în întregime, cu coajă, cu cotor şi cu sâmburi, susţin şi nutriţioniştii francezi. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Dominic Cummings FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net