Mănâncă picant ca să trăiești mai mult!

Ultima actualizare:

    Foto: 123rf
Foto: 123rf

Persoanele care consumă regulat alimente picante au șanse să trăiască mai mult, arată un nou studio britanic. Astfel, cei care mănâncă în fiecare zi câte un ardei picant reduc riscul de mortalitate cu 14%, față de cei care nu au un astfel de obicei.

Riscul de mortalitate scade cu până la 10% și în cazul celor care consumă mâncăruri picante o dată sau de două ori pe săptămână, față de cei care nu au acest obicei. Se pare că unele substanțe active conținute de ardeiul iute, ca de exemplu capsaicina, are efecte antiobezitate și are rol antiinflmator.

Totodată, alimentele picante luptă și împotriva cancerului. Ardeiul iute are și acțiune antiseptică, dar și de stimulant al secrețiilor gastrice, ceea ce înseamnă că ajută la o bună digestie. Acesta ajută la reducerea colesterolului rău din sânge și pune sângele în mișcare.

Consumul des de ardei iute previne bolile de inimă, precum atacul de cord, dar oferă protecție și împotriva accidentului vascular cerebral. Fiind o sursă importantă de  vitaminele A și C, care luptă eficient împotriva infecțiilor și virușilor, ardeiul iute este foarte bun stimulent pentru imunitate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net