Tratamentele pentru paradontoză, leacuri naturiste care dau rezultate acasă

Ultima actualizare:

    Legumele sunt adevărate leacuri pentru paradontoză. Iată care sunt cele mai bune tratamente pentru paradontoză, tratamente naturiste, ușor de aplicatfoto: Hepta
Legumele sunt adevărate leacuri pentru paradontoză. Iată care sunt cele mai bune tratamente pentru paradontoză, tratamente naturiste, ușor de aplicatfoto: Hepta

Paradontoza nu ţine cont de vârstă, aşa că s-a demonstrat că poate afecta tinerii, dar mai ales pe cei trecuţi de 40 de ani. Afecţiunea se manifestă la nivelul gingiilor, însă dacă boala avansează atunci distruge rădăcina dinţilor, iar în timp se poate ajunge la pierderea lor definitivă. Iată câteva leacuri pentru paradontoză care te pot scăpa de probleme!

Paradontoza apare atunci când organismul este slăbit şi expus pentru o perioadă lungă la stres. Iniţial, gingia îşi pierde culoarea roz devenind un roşu aprins, apoi se atrofiază, retrăgându-se spre baza dinţilor. În faze avansate dinţii încep să se mişte şi să cadă pe rând, în strarea cea mai avansată a bolii. Deşi medicină alopată nu are încă so­­luţii pentru tratarea completă a para­don­tozei, prin tratamente naturale se poate rezolva această problemă de sănătate.

Afecţiunea poate fi controlată printr-o igienă orală impecabilă şi cu ajutorul recomandărilor făcute de stomatolog. 

Simptomele și cauzele paradontozei

Principalele simptome ale paradontozei sunt: inflamatia şi sângerarea gingiei la periaj, miros neplăcut al gurii, prurit, senzaţie de tensiune interdentară, gingii fragile, care se desprind uşor de dinţi. Factorii care contribuie la declanşarea paradontozei sunt depunerile de tartru, o igienă bucală deficitară, cariile, anumite boli cronice cum este diabetul zaharat, dar şi stările fiziologice, sarcina sau pubertatea. Fumatul, consumul de cafea şi băuturi alcoolice în exces poate duce la apariţia paradontozei.

Tratament paradontoză

Paradontoză - tratament naturist cu frunze de măselariţă şi hrean 

Gargara cu un decoct de frunze de măselariţă este considerată că fiind unul dintre cele mai bune leacuri pentru paradontoză. Acest lucru trebuie realizat în fiecare dimineaţă, timp de şapte zile şi apoi reluat după jumătate de an. Atenţie, măselariţă este o plantă periculoasă dacă este înghiţită, aşa că doar clătiţi gură şi aveţi grijă să nu înghiţiţi.

O altă plantă care aduce beneficii în tratamentul parodontozei, este hreanul. Fie se mestecă o rădăcină de hrean în fiecare zi, fie se clăteşte gura sau se masează gingiile cu tinctura diluată, 20 de picături la un pahar de apă.

Paradontoză - tratament naturist cu uleiuri de măsline şi de susan 

Un remediu pe care medicină indiana îl recomandă pentru prevenirea afecţiunilor dentare şi gingivale este gargară cu ulei de susan. În Ayurveda, această gargară este parte componentă a regimului zilnic de viaţă. Ule­iul trebuie gargarisit timp de un minut, însă trebuie avut în vedere că experianţa nu este una tocmai plăcută la gust. Seara, după ce v-aţi spălat pe dinţi, puteţi masa gingiile cu ulei de măsline. Acesta atenuează durerile şi are proprietatea de a cicatriza rănile. Aceste tratamente trebuie realizate pe o perioada de trei luni pentru a fi eficiente.

Propolisul şi ceaiurile ajută la vindecarea paradontozei

Propolisul este eficient în lupta cu această boală. Puteţi să clătiţi gură cu tinctura de propolis (40 de picături la 50 ml apă) sau să mestecaţi 4-5 g de propolis şi apoi să-l înghiţiţi. Puteţi repetă aceste operaţiuni în fiecare zi, până la vindecare.

Ceaiul de muşeţel este probabil unul dintre cele mai cunoscute leacuri pentru parodontoză, datorită proprietăţilor sale antiseptice şi calmante. Infuzia se ţine în gură câteva minute, după care se poate înghiţi. Un efect dezinfectant şi cicatrizant are şi ceaiul de gălbenele, indicat mai ales după extracţia dentară sau dacă sunt alte răni în cavitatea bucală. Infuzia de busuiuc previne apariţia micozelor din gură şi este un leac în tratamentul aftelor bucale.

Lamâile şi castravetele fac minuni pentru paradontoză

Consumul de banane zilnic ajută în ameliorarea acestei probleme prin reducerea inflamaţiei. Aceeaşi acţiune o are şi sucul de varză. Lămâile au o acţiune tonifiantă asupra gingiilor. Sucul de morcovi este indicat să fie ţinut cât mai mult în gură înainte de a fi înghiţit.

Castravetele este o legumă care face bine în parodontoză. Poate fi consumat că atare sau sub formă de suc, pentru a clăti gură. Sucul de ceapă diluat cu apă, în părţi egale, este recomandat pentru gingii. Un alt amestec bun pentru masarea lor este cel alcătuit din ulei de cătină şi sare fină, în proporţii egale.

Paste de dinţi făcute în casă, pentru paradontoză

În locul produselor din comerţ, puteţi să va preparaţi în casă câteva paste naturale pentru a vă spăla pe dinţi. O substanţă bună în tratarea parodontozei este argila. Pulberea se dizolvă în apă sau se combină cu alte substanţe, tot sub formă de pulberi, precum mentă, cimbrişor şi muşeţel.

Pe lângă toate aceste leacuri pentru paradontoză, esenţial este şi consultul periodic la medicul stomatolog pentru îndepărtarea plăcii bacteriene şi o curăţare profesională.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net