Leacuri miraculoase cu păpădie

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Văzută de multă lume ca o buruiană nefolositoare, păpădia este, totuşi, o plantă medicinală deosebit de valoroasă. Bogată în vitaminele A, B, C, D, E şi în minerale precum potasiu, calciu, fosfor, fier şi sodiu, păpădia este utilizată pentru ameliorarea a nenumărate boli. Încă o întâlnim aproape la tot pasul şi putem profita de ea!

Bun detoxifiant

Sunt cunoscute efectele diuretice excelente ale păpădiei. Dacă vrei să scapi de toxinele acumulate în organism, urmează o cură cu salată din tije de păpădie. Culege 6 tije de păpădie cu flori cu tot, le speli şi le tai capetele, apoi le poţi consuma proaspete, timp de două săptămâni. Regimul ajută şi în caz de gastrite, diskinezii biliare, gută, varice, ateroscleroză, diabet, litiaze biliare. Fitoterapeuţii spun că după acest regim vei avea un tonus mai bun, datorită eliminării reziduurilor şi a apei în exces din corp.

Elimină pietrele la rinichi

Infuzia, capsulele şi tinctura de păpădie au proprietăţi binefăcătoare în dizolvarea pietrelor la rinichi. De asemenea, îmbunătăţesc tranzitul intestinal, prevenind problemele digestive ca diareea şi constipaţia. Curele cu păpădie curăţă corpul de toxine şi reduc erupţiile cutanate. Bea zilnic, timp de două săptămâni, câte o cană de ceai de păpădie, preparat din o lingură de rădăcină uscată şi mărunţită la 250 de ml de apă clocotită.

Scade nivelul colesterolului «rău»

Pe lângă beneficiile aduse în cazul pietrelor la rinichi şi a tranzitului intestinal leneş, ceaiul de păpădie acţionează şi în problemele inimii, cum este hipertensiunea. Acest ceai poate preveni anemia şi scade nivelul colesterolului „rău“. Ca să beneficiezi de „puterile“ păpădiei, foloseşte pentru ceai rădăcinile şi frunzele uscate. Acesta se obţine din 1 sau 2 linguriţe de plantă lăsată la infuzat 5 minute într-o cană cu 150 ml de apă fierbinte. 

Înlocuieşte cafeaua 

Poţi prepara din rădăcinile prăjite de păpădie un înlocuitor excelent pentru cafea, care are unele proprietăţi stimulatoare asemănătoare. Frunzele şi florile pot fi gătite pe baie de aburi sau sub formă de salate în amestec cu alte verdeţuri. Au o aromă uşor amăruie, dar plăcută.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net