Iată de ce suntem dependenţi de şunca prăjită!

Ultima actualizare:

    Se pare că grăsimile saturate nu sunt nocive. Foto: 123rf
Se pare că grăsimile saturate nu sunt nocive. Foto: 123rf

Nu sfârâitul la foc mic, crusta crocantă sau bulbucii apetisanţi de grăsime ne fac dependenţi de şunculiţă, ci mirosul! Cercetătorii canadieni au observat că 150 de compuşi chimici volatili ne îmbibă nările şi ne transmit direct în creier ordinul: “Mănâncă!”.

“Atunci când începe să se prăjească, şunculiţa aruncă în aer o mireasmă unică. Se combină în ea zahărul, afumătura, grăsimile care se topesc, aminoacizii care suferă reacţii chimice şi condimentele care se descompun în grăsimea încinsă. Au fost detectate 150 de substanţe chimice volatile care fac mirosul de şuncă irezistibil”, a declarat Gregory Bell, unul dintre cercetători. Efectul acestora este amplificat în creier de combinaţia fatală: grăsime, zahăr şi sare, anticipată de papilele gustative. Astfel, cum am simţit mirosul, ne plouă imediat în gură şi vrem să înfulecăm pe nerăsuflate. Nu e de mirare că în 2014, 43% din canadieni recunoşteau că ar renunţa oricând la sex pentru o feliuţă de şuncă. 



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
executie ceausescu jpg
Mihaela Bilic, foto Facebook jpg
ce nu s a vazut la televizor la sfintirea catedralei nationale imagini inedite 1018429 jpg
image png
claudia cardinale profimedia jpg
image png
Volodimir zelenski foto profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net