Hai la băi! Cel mai ieftin te costă 330 de lei

Ultima actualizare:
Apele termale de la Băile Felix sunt recunoscute internaţional pentru puterile lor vindecătoare
Apele termale de la Băile Felix sunt recunoscute internaţional pentru puterile lor vindecătoare

Românii care doresc să beneficieze de un sejur de 6 - 10 zile de refacere şi întreţinere a sănătăţii pot opta pentru oferta Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România, care a lansat programele „O săptămână de refacere”, „Hai la băi!”, „Decada balneară” şi „Wellness balnear”. Iată cât te costă şi în ce staţiuni te poţi caza!

«O săptămână de refacere»

  • Varianta cu mic dejun
  • Servicii incluse – 6 nopţi cazare cu mic dejun, 2 proceduri pe zi, tariful este valabil pentru o singură persoană pe loc în cameră dublă. La un hotel de două stele vei plăti 330 lei/persoană/loc, la un hotel de trei stele sejurul te va costa 360 lei/persoană/loc. Agenţiile de turism percep un comision de 10%. Dacă optezi pentru un hotel de două stele, agenţia va primi un comision de 33 de lei. Dacă doreşti cazare la un hotel de trei stele, la agenţia de turism vei plăti 36 de lei. 
  • Varianta cu demipensiune
  • Servicii incluse - 6 nopţi cazare cu mic dejun, 2 proceduri pe zi, tariful este valabil pentru o singură persoană pe loc în cameră dublă. Practic, vorbim despre aceleaşi servicii, dar cu demipensiune pe durata întregului sejur. Un loc într-un hotel de două stele te va costa 470 lei, iar într-un hotel de trei stele – 540 lei. Agenţiile de turism vor primi un comision de 15% - 70 de lei, respectiv 81 de lei pentru cazare la hoteluri de două şi trei stele. 

Până în prezent, hotelurile care s-au înscris în program sunt din Băile Felix, Băile Herculane, Băile Olăneşti, Băile Tuşnad, Călimăneşti Căciulata, Covasna, Lacul Sărat, Moneasa, Pucioasa, Sinaia, Slănic Moldova, Tuşnad, Vatra Dornei, Sovata.

«Decada balneară»

Servicii incluse: zece zile sejur şi nouă nopţi de cazare, pensiune completă, minimum şapte zile de tratament cu câte două proceduri pe zi. Un loc într-un hotel de două stele te va costa 710 lei de persoană, iar la un hotel de trei stele vei plăti 830 lei de persoană. Agenţiile de turism percep un comision fix, de 60 de lei, indiferent de categoria hotelului. Pachetul de servicii cuprinde o consultaţie medicală, la sosire, de aceea sunt necesare recomandarea medicală, adeverinţa de plată a asigurărilor de sănătate sau copia talonului de pensie. Până în prezent, s-au înscris hoteluri din Băile Felix, Băile Herculane, Băile Olăneşti, Băile Tuşnad, Călimăneşti Căciulata, Covasna, Lacul Sărat, Moneasa, Pucioasa, Sinaia, Slănic Moldova, Tuşnad, Vatra Dornei, Sovata. 

Servicii incluse: şase zile (cinci nopţi de cazare cu pensiune completă) 2 proceduri pe zi, 5 zile de tratament. Un loc într-un hotel de două stele te costă  625 lei de persoană, iar comisionul agenţiei este de 85 de lei. Dacă optezi pentru un loc într-un hotel de trei stele, te va costa 750 lei de persoană şi vei plăti un comision pentru agenţia de turism de 100 de lei. Până în prezent, în program s-au înscris hoteluri din Băile Felix, Băile Herculane, Băile Olăneşti, Buziaş, Călimăneşti Căciulata, Lacul Sărat, Moneasa, Pucioasa, Sinaia, Slănic Moldova, Vatra Dornei, Covasna, Sovata. 

«Wellness balnear» 

Servicii incluse: trei nopţi cazare, două zile cu demi-pensiune, o masă festivă, acces la piscină, saună, sală de sport, 2 proceduri tip wellness: masaj sau şedinţă de întreţinere facială/cosmetică. Cazarea se face la hoteluri de trei stele unde vei plăti 625 lei de persoană. Comisionul agenţiei va fi de 85 de lei. La un hotel de patru stele, vei achita 650 de lei şi un comision de 85 de lei pentru agenţia de turism. Până în prezent s-au înscris în program hoteluri din staţiunile Băile Herculane, Băile Olăneşti, Băile Tuşnad, Covasna, Slănic Moldova, Vatra Dornei, Băile Govora.

Ai nevoie de recomandare de la medic!

Pentru a beneficia de programele „O săptămână de refacere”, „Hai la băi!”, „Decada balneară” şi „Wellness balnear” ai nevoie de o recomandare de la medicul de familie sau specialist, de dovada plăţii asigurărilor de sănătate sau de o copie a talonului de pensie. Înainte de a face vreo alegere, verifică situaţia disponibilităţii locurilor şi perioada de valabilitate a ofertei. Ofertele se pot procura de la orice agenţie de turism din ţară sau direct de la prestator. Biletul de vacanţă poate fi cumpărat numai cu plata integrală, prin intermediul agenţiilor de turism membre ANAT din ţară. Orice modificare a rezervării anulează reducerea. 

Care sunt proprietăţile apelor termale


    Apele termale de la Băile Felix sunt recunoscute internaţional pentru puterile lor vindecătoareFoto: Mediafax
Apele termale de la Băile Felix sunt recunoscute internaţional pentru puterile lor vindecătoareFoto: Mediafax

Izvorul termal este un izvor natural, iar temperatura apei depăşeşte temperatura medie a aerului. Apele termale iau naştere la diferite adâncimi în regiunile cu activitate vulcanică, unde apa încălzită şi îmbogăţită cu săruri minerale ajunge la suprafaţă. După conţinutul apei, un izvor termal poate fi cu apă sulfuroasă, cu apă clorurată, carbonatată, izvor cu ape radioactive şi izvor mineral cu apă rece.  

Apa termală bogată în săruri minerale este eficientă mai ales în tratamentul afecţiunilor dermatologice. Aceste izvoare vin de la mare adâncime,având o apă microbiologic pură, bogată în săruri minerale, cupru, zinc, seleniu, calciu şi magneziu. Este ideală pentru diverse afecţiuni cutanate şi probleme ale tenului. Apele termale bogate în săruri minerale au o mulţime de efecte benefice asupra pielii, având efecte calmante şi anti-iritante. Dintre afecţiunile care pot fi tratate cu apă termală se numără dermatita atopică, eczemele sub diferite forme, psoriazisul, arsurile şi cicatricile cauzate de acestea, puruitul etc. Băile termale sunt indicate şi în recuperarea fizică după accidente: terapia presupune relaxare, iar calciul întăreşte oasele. Datorită proprietăţilor vasodilatatoare, apele bogate în gaz carbonic sunt recunoascute şi pentru tratarea bolilor cardiovasculare. 

Apele termale sulfuroase sunt ape bogate în hidrogen sulfurat (singurul compus al sulfului care se absoarbe prin piele, plămâni şi pe cale digestivă). Sulful asimilat de organism creşte metabolismul cu 40%, produce vasodilataţie la nivelui reţelei vasculare cutanate, măreşte cantitatea de globule roşii şi hemoglobină. Apele termale sulfuroase  sunt folosite în curele de tratament de tip băi  şi sunt indicate în diferite afecţiuni cum ar fi cele ale aparatului locomotor (reumatisme, artrite, afecţiuni posttraumatice), afecţiuni neurologice periferice (pareze, parestezii, polineuropatii), afecţiuni ginecologice inflamatorii, afecţiuni ale aparatului respirator şi afecţiuni cutanate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net