Extracția măselei de minte: Procedură și efecte

Ultima actualizare:

    Extracția măselei de minte nu este întodeauna o procedură dureroasăfoto: Hepta
Extracția măselei de minte nu este întodeauna o procedură dureroasăfoto: Hepta

Se spune că atunci când crește măseaua de minte îți vine mintea la cap. Nu se știe dacă acest lucru este adevărat, însă este cunoscut faptul că odată cu creșterea acestui molar apar probleme și complicații care fac necesară extracția măselei de minte. Iată care sunt situațiile în care este necesară această intervenție.

Extracția măselei de minte este un procedeu medical comun, în cadrul căruia nu apar complicații de obicei. Cu toate acestea, majoritatea pacienților se tem de această operație și încearcă să o evite cât mai mult, pentru a se feri de durerile care ar putea interveni după ce măseaua a fost extrasă, dar și în momentul propriu-zis al extracției. Totuși, îndepărtarea măselei de minte nu este obligatorie decât în anumite cazuri.

Extracția măselei de minte: Când trebuie efectuată operația

Molarul 3 sau măseaua de minte crește ultimul în dantura umană și apare, de obicei, între 17 și 25 de ani, dar există posibilitatea ca acesta să nu apară deloc. Aproximativ 20% dintre oameni nu trec prin această etapă a vieții. Extracția măselei de minte este necesară atunci când aceasta crește într-o poziție nefirească și deranjează celelalte măsele din jurul ei. În acest caz, măseaua de minte poate provoca dureri și chiar infecții, procedura de extracție fiind imperativă. Există situații în care măseaua poate rămâne blocată în țesut, ceea ce cauzează inflamația gingiilor, acesta fiind primul pas spre o infecție. Alte complicații care pot apărea odată cu creșterea măselei de minte sunt cariile foarte greu de tratat, atât pe molari cât și pe dinții învecinați, dar și retenția crescută a plăcii dentare.

Extracția măselei de minte: Procedură și efectele extracției

Extracția măselei de minte, numită și germectomie, este o procedură dureroasă numai în cazul în care medicul stomatolog folosește ustensile învechite. Ustensilele moderne sunt flexibile, spre deosebire de cele clasice, ceea ce face operația mai ușoară și mai puțin dureroasă pentru pacient. Pentru a determina dacă această intervenție este necesară, medicul stomatolog va face o radiografie panoramică danturii pacientului, însă de cele mai multe ori, extracția este cea mai bună variantă.

Printre efectele de după extracția măselei de minte se numără corectarea poziționării danturii și vindecarea infecțiilor cauzate de aceasta. După această operație, pacientul își poate administra medicamente de ameliorare a durerilor și poate aplica comprese reci pe zona respectivă pentru reducerea inflamației. După operație nu se consumă lapte și alcool, nu se fumează, iar masticația trebuie evitată în acea zonă timp de până la 48 de ore.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image png
motanul max universitate vermont facebook jpg
dunare budapesta jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net