Ceașca de sănătate: 7 remedii sigure pentru îmbunătățirea memoriei

Ultima actualizare:

    Chimenul negru, un tonic pentru tot organismul
Chimenul negru, un tonic pentru tot organismul

De secole, cunoscutul proverb latin „Minte sănătoasă într-un corp sănătos!” este valabil și astăzi. Atunci când trebuie să facem faţă unei perioade solicitante, procesul de revigorare a memoriei trebuie susţinut cu tonice bogate în minerale (calciu, potasiu, magneziu, fosfor) şi în vitamine : C şi E (mai ales). După o cură bogată în suc de citrice, în fructe şi în ceaiuri de chimen, fitoterapeuţii europeni au observat o certă îmbunătăţire a facultăţilor mentale.

Lămâia împrospătează memoria

Lămâia, bogată  în substanţe active, cum ar fi :calciul şi potasiul în special, este un leac extraordinar pentru numeroase afecţiuni : hipertensiunea arterială, obezitatea, migrenele ,scorbutul, nevralgiile, hemoragiile. Puţine persoane ştiu însă că acest fruct este şi un tonic care contribuie la împrospătarea memoriei. Combinat cu miere, sucul de lămâie  sporeşte capacitatea de asimilare a noilor informaţii. În acest caz, este foarte eficient un amestec de două linguri cu suc de lămâie şi o lingură de miere.

 Un randament sporit cu suc de citrice

 Randamentul intelectual este vizibil la persoanele care beau zilnic 500 ml  de  suc preparat din portocale, grapefruit, kiwi şi din ananas. În cazul persoanelor „grăsuţe ”, deliciosul cocteil topeşte şi surplusul de grăsime. Cura trebuie să dureze cel puţin două luni. „Sigur, spune fitonutriţionistul francez Eric Favre, că şi vitaminei C îi revine meritul de a îmbunătăţi memoria, de a menţine  un tonus bun şi de a creşte rezistenţa la surmenaj”.

Bine de ştiut! Calciul existent în portocale este echivalent cu cel din lapte. In plus, fosforul din compoziţia portocalei, dar şi calciul pot fi asimilate cu uşurinţă datorită acidului citric.    

Sucul de mere stimulează creierul

Sucul de mere conţine o cantitate importantă de quercitină, un antioxidant redutabil în lupta împotriva bolii Alzheimer. Acest tonic nu trebuie să lipsească din dieta copiilor, pentru că dezvoltă capacităţile cognitive , cât şi din hrana vârstnicilor. În perioada examenelor, cura cu suc de mere este un tonic excelent, deoarece  stimulează creierul să producă o cantitate mare de acetilcolină,  un neutransmiţător esenţial în procesul de îmbunătăţire şi de păstrare a memoriei.  

Sucul de struguri hrăneşte celula nervoasă 

Resveratrolul, un antioxidant foarte puternic, prezent în  compoziţia strugurilor , inclusiv în seminţele fructelor, stopează evoluţia celulelor canceroase, aflate în diferite stadii de dezvoltare, reduc nivelul colesterolului rău şi-l cresc pe cel bun. În acelaşi timp, antioxidanţii din struguri ajută la buna funcţionare a creierului şi întârzie îmbătrânirea prematură a celulelor acestuia. Un consum constant de suc de struguri, mai ales cel obţinut prin stoarcerea boabelor de struguri negri, previne instalarea bolilor degenerative, cum ar fi boala Alzheimer. Combaterea oboselii cronice şi a  procesele de antiîmbătrânire se datorează unor substanţe mai puternice de 50 de ori decât vitamina E şi de 20 de ori mai eficiente decât vitamina C, numite procianidine.     

Infuzia de chimen negru, excelentă în procesul de concentrare

Semințele de chimen negru sunt benefice nu numai în gastronomie, ca și condiment,  în industria băuturilor ( datorită aromelor), dar și în medicina naturistă. Ceaiul de chimen negru este un remediu dovedit pentru tensiunea arterială, pentru colicile gastrice, intestinale și bronşite. În mod surprinzător, infuzia preparată din chimen a dovedit o influenţă formidabilă în procesul  de concentrare! În această privinţă, specialiştii recomandă, ceaiul de chimen negru care nu are prea mulţi concurenţi. Unii terapeuţi spun că, alăturui de dieta bazată pe nuci, ceaiul din seminţe de chimen ne ajută să fim posesorii unei „memorii de elefant”.

Laptele preparat din semințe de dovleac, bogate în potasiu

Pentru revigorarea memoriei este benefic şi laptele preparat din   seminţe neprăjite de dovleac, bogate  în potasiu. Seminţele se pisează şi se adaugă într-o cană de apă clocotită. După zece minute, laptele se poate consuma.

Reţeta săptămmânii

Ceaiul de chimen negru

Cum se prepară, cum se administrează

Infuzia se prepară din două linguriţe de seminţe pisate la o cană de apă clocotită. După 15 minute de infuzare, ceaiul poate fi băut cu înghiţituri mici. Zilnic se administrează câte două-trei căni de infuzie. După o cură de 21 de zile, urmează o pauză de şapte zile, apoi, terapia se poate repeta. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
facebook1 jpg
emil racovita colaj captura video jpg
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net