Ceaşca de sănătate. 5 tratamente pe bază de bere

Ultima actualizare:

Berea, această băutură populară, a fost preferată de consumatorii tuturor epocilor. Numeroase studii efectuate în cele mai mari centre de sănătate din întreaga lume au demonstrat că, un consum moderat de bere, protejează organismul de afecţiunile cardiovasculare.

Datorită substanţelor hrănitoare pe care le conţine: vitamine ( A, C, PP, complexul vitaminic B ) şi minerale, printre care se remarcă fosforul, siliciul, potasiul, magneziul şi calciul, berea are o compoziţie complexă. Toate aceste elemente nutritive asigură în organism echilibrul acizi- baze şi favorizează asimilarea vitaminei C.

Bere pentru probleme digestive din pelin şi din sunătoare

Persoanelor care se confruntă cu probleme digestive (balonări şi greaţă, mai ales), specialiştii le recomandă berea medicinală digestivă. Băutura obţinută prin macerarea în bere a două plante panaceu-pelinului şi sunătoarea-, are efect revigorant, combătând senzaţia de disconfort gastric.

Cum se prepară, cum se administrează

Acest sortiment de bere medicinală se prepară dintr-un amestec de plante (câte 10 grame de flori de pelin şi sunătoare) care se lasă la macerat într-un litru de bere, preparat în casă, timp de trei zile. În a patra zi, băutura se strecoară, se toarnă în sticle şi se astupă cu dopuri sterilizate cu alcool. Din acest leac se consumă câte o ceşcuţă după fiecare masă principală. Tratamentul se continuă până când tulburările digestive dispar.

Berea, ca la englezi, combate oboseala

În cazul persoanelor care obosesc uşor, fără să depună eforturi prea mari în munca de fiecare zi, ca şi în cazul conducătorilor auto, care călătoresc pe distanţe mari, terapeuţii recomandă un sortiment de bere care poartă denumirea de „bere englezească”.  

Cum se prepară, cum se administrează

Acest sortiment de bere, ce poartă denumirea de „bere englezească” se prepară din următoarele ingrediente: rădăcină de genţiană (15 g), coajă de lămâie (10g) şi scorţişoară (1 g). Ingredientele se macerează, timp de trei zile, într-un litru de bere preparată în casă sau din bere fără alcool. Berea obţinută se  strecoară  şi se toarnă în sticle închise ermetic şi se depozitează la rece. Zilnic, se consumă câte două ceşcuţe, după mesele principale, un interval de trei săptămâni.

Cu cicoare şi cu păpădie, pentru eforturi susţinute

Prin macerarea păpădiei şi cicorii în bere se obţine o băutură cu efect revigorant. Terapeuţii recomandă această licoare tonică persoanelor care prestează zilnic munci grele.

Cum se prepară, cum se administrează

Berea, indicată persoanelor care depun eforturi susţinute în munca de fiecare zi, se prepară astfel: într-un litru de bere preparată în casă se macerează 20 g rădăcină de cicoare şi 30 g de rizomi de păpădie, timp de trei zile. După acest interval, berea se strecoară şi se depozitează la rece. Zilnic, se consumă câte două ceşcuţe din acest sortiment de bere, timp de o lună, iar efectul revigorant se instalează după o săptămână.   

Din flori de oregano, pentru colici

Sortimentul de bere antifermentativă este o băutură ideală pentru persoanele care suferă de colici şi se confruntă cu dureri puternice, care apar „în valuri”.

Cum se prepară, cum se administrează

Acest tip de bere se prepară din 30 g de oregano (se culeg vârfurile înflorite ale plantei), care se lasă la macerat într-un litru de bere, timp de două zile. În a treia zi, berea se strecoară şi se depozitează la rece. Se consumă câte o ceşcuţă, vreme de 14 zile. De asemenea, tot o ceşcuţă, se administrează când apar crizele de colici.  

Cu mentă, pentru afecţiuni respiratorii

Pentru tratarea afecţiunilor respiratorii este eficientă berea care conţine un macerat de mentă. Acest sortiment de bere ajută la descongestionarea căilor respiratorii. În acelaşi timp, specialiştii au constatat că sortimentul de bere cu mentă stimulează şi puterea de concentrare.

Cum se prepară, cum se administrează

Berea cu mentă se prepară dintr-un litru de bere preparat în casă şi din două linguriţe de mentă uscată. Planta se macerează în bere trei-patru zile; după aceea, băutura se filtrează şi se toarnă în sticle care se închid ermetic. Terapeuţii recomandă un consum zilnic de câte două ceşcuţe de bere, un interval de 20 zile. Când este cazul, tratamentul se poate repeta.  

Reţeta săptămânii

Bere foarte gustoasă preparată în casă

Ingrediente: 8 lde apă, 600 g boabe de orz, netratate chimic, 600 g boabe de porumb, 20 de conuri de hamei, o lingură de drojdie de bere şi 500 g de zahăr.

Preparare: Într-un vas emailat, fierbe boabele de orz şi de porumb, timp de patru ore, la foc mic. Apoi, adaugă conurile de hamei şi lasă băutura să mai fiarbă încă 20 de minute. După aceea, strecoară berea într-un vas curat şi adaugă zahărul. După ce băutura se mai răceşte, adaugă drojdia, amestecând bine ingredientele. Berea obţinută conţine 5% alcool. Trebuie s-o păstrezi la rece două zile, după care o torni în sticle pe care le astupi foarte bine şi le depozitezi la rece. După alte trei zile, berea poate fi consumată. În această bere foarte gustoasă şi sănătoasă,  poţi să macerazi plante şi vei obţine o bere medicinală.

Bine de ştiut

Berea medicinală care se prepară în casă se recomandă persoanelor care au nevoie să-şi  fortifice organismul şi să elimine stresul. 

image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net