Ceaiul de iederă uşurează respiraţia

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Tusea chinuitoare, dar şi multe alte probleme pot fi ameliorate cu remedii pe bază de iederă. Citeşte în numărul de noiembrie al revistei „Clik! Sănătate” cum să foloseşti leacurile cu iederă pentru a scăpa de afecţiunile respiratorii de sezon!

Preparatele din iederă sunt de ajutor în caz de afecţiuni pulmonare precum bronşite şi astm. Planta conţine saponine, tanini, flavonoide, steroli, minerale, acizi organici şi alte substanţe binefăcătoare. 

Oferă fermitate pielii

Cataplasmele cu iederă ajută la eliminarea apei din ţesuturi şi relaxează tegumentele, ceea ce face ca pielea să devină mai suplă. Aspectul zonelor afectate de celulită şi de vergeturi poate fi îmbunătăţit dacă aplici local, de 2 ori pe săptămână, 3-4 ore, cataplasme calde cu frunze de iederă zdrobite. Trebuie să le schimbi la fiecare jumătate de oră.  

Leac pentru încheieturi 

Poţi reduce intensitatea durerilor reumatice dacă foloseşti cataplasme cu făină de in amestecată cu frunze proaspete de iederă, mărunţite. Aplică pe zonele dureroase cataplasma caldă şi las-o să acţioneze cel puţin 30 de minute. Efecte bune asupra încheieturilor dureroase au şi compresele cu tinctură de iederă (30 de picături diluate în 20 de linguri cu apă). Compresele îmbibate în soluţie se ţin pe locul afectat până la o jumătate de oră sau până când durerile de reduc – semn că se elimină şi inflamaţia.

Calmează tusea  

Atât tusea seacă, cât şi cea expectorată pot fi ameliorate cu leacuri din această plantă. De exemplu, pentru tusea iritantă este indicat decoctul din 2 linguriţe de frunze uscate şi mărunţite de iederă la o cană de apă fiartă. E bine să bei 2-3 ceşti cu ceai pe zi. Crizele de tuse se vor rări şi vei începe să expectorezi. Dacă suferi de bronşită, 3 căni de ceai pe zi îţi grăbesc însănătoşirea. Efecte mai rapide obţii dacă, pe lângă cel de iederă, bei şi ceai din amestec de isop, de cimbru şi de muguri de plop negru. În caz de tuse convulsivă, consumă zilnic tinctură de iederă, între 25-50 de picături. O prepari din 25 g de frunze proaspete tocate, pe care le pui la macerat în 100 ml alcool de 70°, 10 zile, timp în care agiţi zilnic de 2-3 ori.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
Avion cargo Boeing 747   800 shutterstock 527865682 jpg
casatorie creier jpg
valuri de 10 metri frutuna pe mare jpeg
ed dwight profimedia jpg
bucuresti jpg
traian basescu
image png
Fontana di Trevi FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net