Cafeauna decofeinizată conține substanțe nocive

Ultima actualizare:

    Cafeaua decofeinizată conține subsatnțe nocive organismuluiSursa foto: cosmopolitan.ro
Cafeaua decofeinizată conține subsatnțe nocive organismuluiSursa foto: cosmopolitan.ro

Datorită stresului și oboselii acumulate, multe persoane consumă mai multe cești de cafea pe zi. Când este consumată în exces, cafeaua are efecte negative asupra organismului, deoarece contribuie la creşterea nivelului de colesterol „rău”.

De fapt, de vină este cafestolul, un compus care apare în compoziţia cafelei,  când licoarea îndrăgită este preparată prin încălzire trepată (tip expresso sau cafeaua la ibric, foarte gustoase, dar nesănătoase). Specialiştii olandezi au constatat că un consum constant (cinci ceşti de cafea pe zi, timp de o lună) cresc nivelul colesterolului cu un procent de 7%.

Și cafeauna decofeinizată este nocivă

Surprinzător, şi cafeaua decofeinizată conţine această substanţă nocivă. Astfel, persoanele care cred că-şi  protejează sănătatea consumând acest tip de cafea se înșală. Acest tip de cafea, pe lângă substanţele chimice rămase după procesul de decofeinizare, îngurgitează şi cafestol, o substanţă nocivă pentru organism.       

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image png
motanul max universitate vermont facebook jpg
dunare budapesta jpeg
giurgiu 1 jpg
Palatul Normanzilor, Sicilia (@Shutterstock) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net