Cafeaua poate să provoace cancer când este prea fierbinte

Ultima actualizare:

    Cafeaua trebuie consumată la temperaturi moderateSursa foto: culinar bzi.ro
Cafeaua trebuie consumată la temperaturi moderateSursa foto: culinar bzi.ro

Cafeaua este una dintre băuturile preferate pe mapamond. În urma unor vaste cercetări la nivel internațional, referitoare la consumul moderat de cafea, un raport al Organizației Mondiale a Sănătății precizează că un consum moderat, de 3-4 ceşti de cafea pe zi, influenţează în mod pozitiv starea de bine: fizică, mentală şi socială.

Lichidele consumate prea fierbinți stimulează dezvoltarea cancerului de esofag

Consumatorii de cafea trăiau, totuși, cu emoții, deoarece cafeaua era clasificată ca fiind ”posibil cancerigenă”. Cu ocazia unei întâlniri a Agenției Internaționale de  Cercetare a Cancerului, cafeaua nu mai face parte din grupa băuturilor ”posibil cancerigene”.  Totuși, Agenția respectivă trage un semnal de alarmă în privința băuturilor consumate la o temperatură mai mare de 65  grade Celsius. Lichidele foarte fierbinți pot vătăma  celulele esofagului , stimulând astfel dezvoltarea cancerului  de esofag în viitor. Dar  atunci când cafeaua este consumată la temperaturi moderate, se crede că protejează, într-o mică măsură, ficatul împotriva cancerului. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net