Asta mănânci ca să te răcoreşti!

Ultima actualizare:

Academician Ovidiu Bojor, care şi-a concretizat soluţiile terapeutice în peste patruzeci de brevete de invenţie, majoritatea aplicate în cercetare şi în producţie, medaliate cu aur şi argint, acordă o importanţă deosebită dietei, gândită şi în funcţie de specificul anotimpurilor.

  • În zilele caniculare este de preferat o alimentaţie cât mai simplă, constituită din alimente uşoare, care se digeră bine, bogate în zaharuri naturale şi cu un conţinut ridicat de apă.
  • Cu alte cuvinte, vom recurge la o alimentaţie predominant vegetariană, în jur de 90% din ceea ce mâncăm, renunţând la grătare (cotlete, antricoate, mici etc.).
  • Se recomandă în special salatele de vară combinate, precum şi zarzavaturile fierte în aburi.
  • Din meniul pe vreme de caniculă trebuie să facă parte şi fructele, atât cele autohtone, bogate în potasiu (cireşe, caise, piersici, afine, zmeură, pepene galben, struguri etc.), cât şi cele exotice (citrice, banane, ananas, mango, kiwi etc.).
  • În mod special, pe vreme de caniculă se recomandă, în loc de trei mese pe zi, cinci sau chiar şase mese, alcătuite din alimente uşor de digerat, frugale, dar bogate în cele trei elemente nutritive esenţiale: glucide procurate din fructe, proteine în special de origine vegetală şi lipide de asemenea de origine vegetală, cum sunt cele obţinute prin presare la rece din seminţe, germeni de porumb sau de grâu, ulei de struguri etc.
  • Alimentaţia de vară include zilnic supele de legume, chiar reci, care trebuie să conţină şi făină de soia, sursă bogată în substanţe nutritive şi săruri minerale.
  • Ca suplimente nutriţionale, sunt recomandabile spirulina, algele verzi-albastre, chlorella, cele bogate în calciu, sodiu, potasiu, magneziu, zinc şi mangan.
  • Un preparat rece recomandat pe timp de caniculă (dintre multe altele). Legume de sezon: ardei, roşii, castraveţi, morcovi, ridichi, sfeclă roşie, ţelină sau varză albă, rase sau tăiate fin, amestecate bine. Se prepară o maioneză din gălbenuş de ou, untdelemn, suc de lămâie, puţină sare şi smântână. Se amestecă maioneza cu legumele. Aceasta poate fi una dintre cele cinci mese cotidiene ale perioadei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
statie de metrou pixabay jpg
fabrica pexels jpg
cluj napoca panorama foto shutterstock
printesa marie eleonore si parintii ei captura video (2) jpg
cimpanzeu valencia jpg
Bloc apartament fatada Bucuresti locuinta FOTO Shutterstock
bani pensie jpg
parlament1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net