Ardeiul roşu reduce riscul de infarct

Ultima actualizare:

Nu degeaba ardeiul gras este atât de des folosit în bucătării.

Această legumă este una dintre cele mai sănătoase. Are multe vitamine, minerale şi licopen. Vitaminele A şi C sunt antioxidanţi puternici, şi cum în ardeiul gras cantitatea acestora este mai mult decât generoasă, aceştia ne ajută să luptăm împotriva radicalilor liberi. Mai mult decât atât, dacă fumaţi sau dacă trăiţi în prezenţa unui fumător, atunci e bine să consumaţi alimente bogate în vitamina A, printre care şi ardeiul gras. Această legumă reduce riscul apariţiilor bolilor cardiovasculare, vitamina B6 şi acidul folic luptând pentru menţinerea sănătoasă a vaselor de sânge. Ca şi roşiile, ardeiul gras conţine licopen, un carotenoid puternic ce are avantajul de a scădea şansele de dobândire a mai multor tipuri de cancer, printre care cel cervical sau cel de pancreas. Puteţi consuma şi sucul proaspăt de ardei, în combinaţie cu sucul de morcovi, care este de mare ajutor persoanelor care suferă de crampe sau colici intestinali. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
facebook1 jpg
emil racovita colaj captura video jpg
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net