Ajutoare din natură contra răului de mişcare

Ultima actualizare:

    Foloseşte tinctură de mentă pentru a calma starea de rău de mişcare.www.clicksanatate.ro
Foloseşte tinctură de mentă pentru a calma starea de rău de mişcare.www.clicksanatate.ro

În timpul călătoriilor, unele persoane mai sensibile se pot confrunta cu stări de ameţeală, greaţă transpiraţii reci, paloare sau dureri de cap. Toate acestea sunt simptomele răului de mişcare sau de transport, cu care se confruntă mai ales copiii şi femeile. Natura are, însă, soluţii şi pentru această problemă.

Ghimbirul combate greaţa

Pentru a preveni răul de mişcare, înainte de orice călătorie, este recomandat să consumi ghimbir, care poate fi folosit în diverse moduri. Spre exemplu, prepară un ceai de ghimbir dintr-o linguriţă de praf de rădăcină amestecată cu o ceaşcă de apă fierbinte. Mai poţi prepara o infuzie dintr-o rădăcină de ghimbir, tăiată bucăţele şi amestecată cu câteva flori de muşeţel, fenicul, coajă de portocale şi mentă. Ingredientele se fierb, 15 minute, în 4 căni cu apă.

Dacă nu ai timp de preparat infuzii, foloseşte capsule de ghimbir, 2 pe zi, pe care le găseşti în magazinele cu produse naturiste şi pe care le poţi lua cu tine în excursii. Tot pentru călătoriile lungi, poţi lua câte 10-20 de picături de ulei de ghimbir de 3 ori pe zi. Acţiunea benefică a ghimbirului împotriva răului de călătorie se explică prin existenţa unei substanţe-minune, numită gingerol, care acţionează asupra tractului digestiv,  prevenind greaţa, dar şi asupra sistemului nervos.

Menta are efect răcoritor

Aroma inconfundabilă a frunzelor de mentă îţi va calma starea de rău de mişcare şi îţi va conferi o senzaţie de prospeţime la nivelul aparatului bucal. Foloseşte tinctură de mentă, pe care o prepari dintr-un pumn de frunze în 200 ml de alcool alimentar, lăsate la macerat 1 săptămână. Ia  20 de picături de tinctură diluate în apă sau ceai, cu 1 zi înainte de a pleca la drum. De ajutor este şi ceaiul de mentă, pe care îl prepari dintr-o mână de frunze la 1 litru de apă fiartă. Dacă vrei, poţi să adaugi în el şi muşeţel. După ce s-a răcit, combină-l cu felii de lămâie şi ia-l cu tine pe traseu.

Chimenul, calmant pentru stomac

Seminţele proaspete de chimen acţionează asupra stomacului ca un protector şi au rolul de a calma durerile ce apar în timpul răului de călătorie. Dacă nu îţi place să mesteci seminţe, capsulele cu chimen din farmacii sunt o alternativă eficientă.

Află pe clicksanatate.ro mai multe metode de a scăpa de răul de mișcare!

În ce situații ciocolata e permisă diabeticilor

Ajută-ți copilul să învingă frica de medic!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net