5 remedii pentru tratarea aftelor bucale

Ultima actualizare:

Chiar dacă sunt micuţe, aftele bucale creează un disconfort greu de suportat. Te jenează când mănânci, când bei sau chiar când vorbeşti, dacă le atingi accidental cu dantura sau limba.

Iată câteva metode recomandate de medicul dentist, pentru prevenirea şi ameliorarea aftelor bucale.

Evită alimentele acide care conţin zahăr

Cum simţi o durere în interiorul gurii, renunţă la sucul de portocale. Acizii pot irita şi mai mult pereţii cavităţii bucale şi pot crea răni, provocând o senzaţie de arsură şi prelungirea duratei procesului de vindecare.

Schimbă pasta de dinţi

Pasta de dinţi şi apa de gură care conţin sulfat de sodiu, un ingredient de spumare utilizat în mod obişnuit, pot declanşa apariţia aftelor bucale în cazul persoanelor mai sensibile. În cazul în care se observă un astfel de efect al pastei de dinţi, este bine ca aceasta să fie schimbată cât mai repede.

Clăteşte gura cu apă sărată

O metodă recomandată de medicii stomatologi pentru această problemă este clătirea gurii cu apă sărată. De obicei, acest remediu funcţionează foarte bine, însă, în cazul în care nu observi nici o ameliorare, înseamnă că nu ai folosit cantitatea necesară de sare. Sarea curăţă şi deshidratează rana pentru a ajuta ca aceasta să se vindece şi amorţeşte temporar durerea şi arsurile create de aftele bucale. 

Fă gargară cu bicarbonat de sodiu

La fel ca în cazul amestecului de apă cu sare, bicarbonatul de sodiu poate înlocui sarea pentru realizarea clătirii în cazul aftelor bucale. Acesta este foarte eficient în tratarea şi ameliorarea simptomelor afecţiunilor cavităţii bucale. Este suficientă o linguriţă de bicarbonat de sodiu dizolvat într-o ceşcuţă cu apă călduţă conform www.csid.ro.

Curăţă gura cu apă oxigenată

Medicii recomandă clătirea cu peroxid de hidrogen pentru a trata rănile şi aftele bucale, aceasta fiind soluţia cea mai bună, întrucât are efecte imediate şi nu creează neplăceri ca în cazul amestecului cu sare care are un gust neplăcut. „Peroxidul de hidrogen este un antiseptic, deci curăţă inflamaţia şi ajută ca vindecarea să aibă loc mult mai repede, dar, deşi are un gust neplăcut, amestecul cu sare este mult mai eficient. Apa oxigenată calmează durerea şi relaxează zona afectată, dar pentru scurt timp. Aceasta se poate folosi simplă sau în amestec cu apă, în funcţie de gravitatea problemei”, spune dr. Andra Custură.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Poluare FOTO Shutterstock jpg
Mihai viteazul si doamna velica
aeroport pixabay jpg
lipsa medici stetoscop in cui shutterstock 1348696283 jpg
jan cel mai batran lenes guinness world records jpg
chipsuri jpeg
padure pixabay jpg
furtuna Italia tren  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net