3 condimente care ne menţin în formă maximă

Ultima actualizare:

    Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ne plac gusturile lor, însă nu toţi ştim că au şi un efect benefic asupra organismului nostru. Aroma deosebită a scorţişoarei, mirosul înţepător al usturoiului şi gustul iute al ardeiului ne ajută să scăpăm de dureri, răceli, afecţiuni digestive sau boli cardiovasculare.

Scorţişoara

Multe dintre beneficiile acestui condiment derivă din proprietăţile antifungice, antibacteriene şi antioxidante, care pot preveni apariţia unor boli grave şi pot îmbunătaţi starea generală de sănătate. Este folosită ca analgezic, ameliorând durerile de burtă şi spate, dar şi sindromul de menstruaţie abundentă. Medicii recomandă consumul de scorţişoară şi pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui. Astfel, sângele este oxigenat şi ajunge în perfectă stare la organele vitale ce ne menţin sănătatea. Scorţişoara este folosită ca remediu împotriva răcelii şi gripei. Pentru rezultate optime, amestecaţi scorţişoara cu ghimbir şi obţineţi un ceai deosebit de puternic împotriva afecţiunilor respiratorii. De asemenea, o cană de ceai cu scorţişoară calmează articulaţiile inflamate, ameliorează durerile de burtă şi previne balonarea.

Usturoiul

Usturoiul conţine săruri minerale, inulină, microelemente, un complex de vitamine (A, B, PP, C) şi două substanţe specifice, cu efecte antibiotice – alicina şi garlicina. Consumat ca atare, tinctură sau pulbere, usturoiul este recomandat în guturai, răceli, arteroscreloză, boli reumatice, afecţiuni digestive, pneumopatii, gripă, bronşită cronică, astm, tuse, febră, gastrite, diabet şi tulburări de ritm cardac. În afecţiuni externe, se pun cataplasme sau comprese cu sirop din usturoi pentru tratarea piciorului de atler, candidozei vaginale, acneei, pitiriazisului, arsurilor, ulceraţiilor cutanate.

Ardeiul iute 

Efectele pe care ardeiul iute le are asupra sistemului circulator sunt uimitoare. Alimentează elementele vitale din structura celulară a capilarelor, venelor, arterelor şi echilibrează tensiunea arterială. Este remediu pentru hipertensiunea arterială, curăţă arterele şi contribuie la diminuarea valorilor colesterolului rău sau a trigliceridelor. Ardeiul iute e benefic şi pentru stomac şi tractul intestinal, deoarece ajută la eliminarea fecalelor si la vindecarea leziunilor stomacale şi ulcerelor intestinale. Datorită conţinutului ridicat de betacaroten, două linguriţe de ardei iute pisat furnizează 47% din valoarea zilnică de vitamina A cu rol important în lupta anti-infecţie şi esenţială pentru sănătatea ţesuturilor epiteliale. De asemenea, vitamina A este prima linie de apărare împotriva agenţilor patogeni, invadatori.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net