10 alimente ideale pentru imunitatea copiilor

Ultima actualizare:

    Foto: 123rf
Foto: 123rf

A venit iarăşi ”sezonul” virozelor, iar cei mai expuşi la îmbolnăviri sunt cei mici. Şi cum alimentaţia copilului este esenţială pentru întărirea imunităţii, iată cu ce-l puteţi hrăni pentru a-i mări rezistenţa în faţa afecţiunilor de început de primăvară.

1. Seminţe: Dă prin râşniţă seminţe de in, migdale şi de floarea soarelui, până când obţii o pudră fină. Aceasta are un gust plăcut, dulceag şi o poţi adăuga peste orice mâncărică, iaurt sau desert pe care micuţul îl preferă. Pentru rezultate bune, trebuie să primească zilnic 2 linguri. Această pudră oferă acizi graşi esenţiali şi minerale care stimulează activitatea sistemului imunitar şi previne inflamaţia la nivelul tractului respirator.

2. Cătina conţine minerale şi cantităţi însemnate de vitamina C, vitamina A şi betacaroten. Astfel, micuţa bobiţă portocalie este un sprijin de nădejde al sistemului imunitar şi un excelent tonifiant. Se consumă în combinaţie cu mierea (miere cu cătină), sub formă de sirop preparat la rece, pentru a nu se pierde vitamina C, tinctură sau decoct.

3. Măceşele au un conţinut ridicat de vitamina C (de 50 de ori mai mare decât cel al lămâilor) care este asimilat uşor de organism. Măceşele conţin magneziu, calciu, fier, fosfor, potasiu, seleniu şi zinc, vitaminele A şi E, o parte din complexul B şi vitamina K.

4. Uleiul de luminiţa nopţii se găseşte în farmaciile naturiste sub formă de capsule. Înţeapă cu un ac capsula şi pune uleiul peste alimentele pe care copilul le va servi în ziua respectivă. Are o aromă fină, încât nici nu va fi sesizată de micuţ. Dozele zilnice variază între 1000 şi 2000 mg pentru un sistem imunitar de invidiat.

5. Usturoiul este un antibiotic eficient mai ales dacă este consumat proaspăt şi crud. Ca să-l detemini pe micuţ să-l consume fără să strâmbe din nas, pisează doi căţei şi amestecă-i cu sucuri proaspete de fructe sau cu un piure de legume. Dacă nu vrea, atunci pune-i în mâncărica lui preferată.

6. Ciupercile distrug infecţiile, cresc producţia şi activitatea celulelor albe. Sunt bogate în proteine, fier, potasiu, acid folic şi vitamine şi vitamina D (sunt singurele vegetale care conţin această problematică vitamină).

7. Peştele şi uleiul de peşte conţin vitaminele A şi D, acizi graşi esenţiali Omega 3. În cazul în care copilul nu vrea nici în ruptul capului să mănânce preparatele din peşte, încercaţi cu capsule cu ulei de cod. Acestea sunt învelite într-un material masticabil, cu arome de fructe, lucru ce-l va face pe cel mic să le consume. Se administrează una pe zi. 

8. Spanacul: Cu rol antiinflamator, de întărire a imunităţii, de protecţie a vederii, spanacul nu trebuie să lipsească din alimentaţie. Este celebru pentru conţinutul ridicat de fier, dar şi pentru concentraţia mare de vitamina A, vitamina K, fibre, acid folic şi calciu.

9. Iaurtul are asupra intestinelor un efect similar cu cel al probioticelor şi, prin fermenţii vii pe care-i conţine, echilibrează flora intestinală. De asemenea, are efect benefic asupra sistemului digestiv.

10. Sucuri de fructe şi legume: Pregăteşte-i un suc proaspăt de portocale şi mere amestecate cu legume crude (sfeclă roşie, morcov, ţelină, spanac), cu ajutorul unui blender. Acest suc îi va da vitamina C şi biolavonoide, esenţiale pentru o imunitate de fier, conform www.mami.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net