Uite ce reţete răcoroase poţi încerca pe caniculă!

Ultima actualizare:

    Desertul verii e atât de simplu de făcut!
Desertul verii e atât de simplu de făcut!

Se anunţă zile toride şi ne vom topi la temperaturi de peste 39 de grade Celsius. Ţara este, pentru două zile, sub cod galben şi portocaliu de caniculă, însă şi în weekend vom suferi de cald. Astfel că, fiecare va încerca să se răcorească cum poate. Noi îţi recomandăm câteva deserturi delicioase care te vor face să uiţi de arşiţa de afară.

Îngheţată cu fructe de pădure

simeon stalpnicul png

Ingrediente: un iaurt mare degresat, 250 grame de branză degresată, un iaurt mic grecesc, zahăr sau îndulcitor după gust, 350 de grame de fructe de pădure (zmeură, mure, afine).Mod de preparare: Într-un bol de sticlă mai adânc amestecă iaurtul degresat, cu iaurtul grecesc, brânza şi zahărul. Mixează uşor până când zahărul se topeşte. Apoi, pune în blender fructele de pădure şi mixează până când obţii o pastă. Adaugă pasta de fructe peste iaurt şi amestecă din nou până se încorporează perfect. Bolul se pune la congelator, iar după o jumătate de oră sau o oră (depinde cât de repede îngheaţă congelatorul) scoate recipientul şi mixează din nou compoziţia pentru a sparge cristalele de gheaţă care s-au format. Apoi, toarnă îngheţata în recipiente mai mici, speciale, cupe, castronaşe sau pahare. Decorează cu fructe de pădure întregi şi pune îngheţata din nou la congelator. Se consumă după câteva ore.

Smoothie cu banane şi zmeură

simeon stalpnicul png

Ingrediente: 2 banane, 10 linguri de fructe congelate tocate, 350 ml lapte, 2 linguriţe de zahăr, 2 plicuri de zahăr vanilat.Mod de preparare: Pune în blender toate ingredientele şi mixează bine. În mai puţin de un minut smoothie-ul este gata. Toarnă-l în pahare şi ornează cu fructe congelate. Poţi adăuga cuburi de gheaţă.

Limonadă

simeon stalpnicul png

Ingrediente: sucul de la câteva lămâi, apă rece, plată sau minerală, cuburi de gheaţă, miere, frunze de mentă proaspete pentru ornat.Mod de preparare: Stoarce sucul lămâilor şi strecoară-l apoi printr-o strecurătoare fină. Toarnă-l într-o carafă. Adaugă apa şi cuburile de gheaţă şi amestecă. Apoi, adaugă mierea şi amestecă din nou până când se dizolvă. Toarnă limonada într-un pahar şi ornează cu una, două frunze de mentă.

Şerbet de portocale

simeon stalpnicul png

Ingrediente: 1 kg zahăr, 500 ml apă, 15 ml zeamă de lămâie, coaja rasă de la o portocală, 1-2 linguriţe de zeamă de portocale.Mod de preparare: Pune zahărul şi apa într-o cratiţă, pe foc şi prepară un sirop mai gros şi bine legat. Apoi, se adaugă zeama de lămâie, se amestecă, iar la sfârşit se stinge focul. Se scufundă în compoziţie un săculeţ cu coajă de portocală şi se lasă pentru 10-15 minute ca să dea aromă desertului. După ce s-a răcit, siropul devine transparent şi lucios. Amestecă cu putere şi vei observa că această compoziţie ajunge să fie mată şi albicioasă ca un aluat. Se stropeşte din când în când cu zeamă de portocale. Dacă mixtura devine prea groasă, atunci se frământă cu mâna. Totul trebuie făcut rapid pentru că altfel compoziţia se întăreşte. Şerbetul se serveşte cu apă rece.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
horoscop shutterstock jpg
dormitor jpg
horoscop jpeg
horoscop jpeg
chiftele pexels jpg
Beyonce  sursa   Shutterstock jpg
horoscop webp
horoscop 17 martie webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net