Tort Doboş cu migdale

Ultima actualizare:

    Un desert foarte iubit in copilarie, dar la fel de bun in zilele noastreclickpoftabuna.ro
Un desert foarte iubit in copilarie, dar la fel de bun in zilele noastreclickpoftabuna.ro

Tortul Doboş a fost inventat în anul 1884 de unul dintre cei mai mari cofetari ai Imperiului Austro-Ungar, Carl Jozsef Doboş. Vreme de 20 de ani reţeta tortului a fost secretă, maestrul nedivulgând niciunul dintre ingredientele folosite. Abia în 1906, maestrul Doboş a publicat reţeta originală.

Pentru a obţine un tort Doboş cu migdale reuşit, foloseşte unt şi cacao de foarte bună calitate. Ţine ingredientele, peste noapte, la temperatura camerei. Ca să nu plesneascăstratul de caramel, când porţionezi foaia, încălzeşte uşor lama cuţitului.

Tort Doboş cu migdale – Ingrediente (1 tort)

Pentru 6 foi6 ouă150 g zahăr75 g făină25 g amidon1 vârf de cuţit de sareesenţă de vanilie

Pentru cremă4 ouă200 g zahăr150 g cacao1 pachet de unt

Pentru caramel200 g zahăr8 linguri apăzeama de la 1 lămâie

Pentru ornatfulgi de migdale

Află cum se prepară tort doboș cu migdale pe clickpoftabuna.ro.

image
image
image
image
image
image
zodii pixabay jpg
Horoscop relatii - zodii FOTO Shutterstock
click jpeg
horoscop colaj pixabay jpg
ten frumos jpg
1 3 horoscop bani jpg jpeg
capsuni freepik jpg
Ciorbă de legume FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net