Tort cu mere şi bezea – Marcela Iorgu

Ultima actualizare:

    Tort cu mere şi bezea
Tort cu mere şi bezea

Ingrediente blatul tortului:

- 120 grame unt la temperatura camerei

- 150 grame zahăr

- 4 gălbenuşuri

- 60 grame smântână

- coaja de la o lămâie

- esenţă de vanilie

- 10 grame praf de copt

- un praf de sare

- 250 grame de făină

- 4-5 mere medii, decojite şi feliate

- sucul de la o jumătate de lămâie

- 1 linguriţă de scorţişoară

- 4 linguri (30g) făină

4 albuşuri

150 grame zahăr

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 180 de grade, pregăteşte o tavă cu fundul detaşabil. Tapetaţi cu unt şi făină. Decojiţi merele şi le tăiaţi felii şi deasupra puneţi sucul de la o lămâie, scorţişoară şi făină şi le amestecăm. Amestecă făină cu praful de copt şi sarea. Într-un bol amestecă foarte bine untul cu zahărul apoi adaugă gălbenuşurile unul câte unul amestecând continuu. Adaugă şi smântâna, coaja de lămâie şi esenţa de vanilie. Adaugă făină puţin câte puţin şi amestecă bine până când se va combina amestecul foarte bine. Pune aluatul în tavă şi aşază deasuprea feliile de măr. Se coace pentru 30 de minute. Între timp pregătiţi bezeaua: mixati albuşurile până devin spumă, apoi adăugaţi zahărul puţin câte puţin şi mixati foarte bine până devin tari şi lucioase. Scoateţi blatul din cuptor şi aşezaţi uniform bezeaua deasupra. Adăugaţi la cuptor pentru încă 20-30 de minute. Se serveşte după ce tortul ajunge la temperatura camerei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
zodii norocoase jpg
chiftele pexels jpg
Horoscop jpg
leustean jpg
Luna plina jpg
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
zodii meteoriti png
horoscop webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net