Tort cu cremă de ciocolată – Felicia Vanea

Ultima actualizare:

    Tort cu cremă de ciocolată
Tort cu cremă de ciocolată

Blat de cacao:

4 ouă

4 linguri apă rece

8 linguri zahăr

2 linguri cacao

6 linguri făină

un vârf cuţit sare

Crema de ciocolată:

4 ouă

350 g zahăr

100 g cacao

100 ml lapte

400 g margarină pt creme Unirea

esenţă rom, după gust

Sirop:

4 linguri zahăr

coajă de lămâie/portocală

150 ml apă

Glazură:

4 linguri cacao

2 linguri lapte

1 lingură zahăr pudra

Pentru blat:

Batem albuşurile cu praful de sare, apoi adăugăm zahărul şi mixăm până obţinem o bezea tare. Adăugăm gălbenuşurile uşor, apă rece, făină şi cacauă. Tapetăm cu hârtie de copt o formă pt tort de 24 cm, punem compoziţia şi dăm la cuptorul preîncălzit timp de 40 minute, foc mediu.

Pentru cremă:

Punem pe foc mic, într-un vas, laptele, zahărul, cacauă, ouăle şi amestecăm până se îngroaşă. Dăm crema obţinută la răcit, apoi o amestecăm cu margarină moale şi esenţă de rom.

Siropul:

Topim zahărul într-o crăticioara, apoi adăugăm apă şi coajă de lămâie/portocală.

Glazură:

Amestecăm laptele cu cacauă şi zahărul pudra, ţinem puţin pe foc, până se topeşte zahărul pudra, lăsăm puţin la răcit, apoi turnam glazură pe tort.

Tăiem blatul în două felii, Îl insiropam, apoi punem o parte din crema, iar foaie de blat, insiropam şi iar crema. Peste crema de deasupra turnam glazură de cacao şi migdale tocate mărunt. Dăm tortul la rece, câteva 3_4 ore.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
zodii meteoriti png
horoscop webp
alimente cancer jpg
horoscop shutterstock jpg
dormitor jpg
horoscop jpeg
horoscop jpeg
chiftele pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net