Tort cu cremă de cafea şi căpşuni – Felicia Vanea

Ultima actualizare:

    Tort cu cremă de cafea şi căpşuni
Tort cu cremă de cafea şi căpşuni

Pentru blat:

5 ouă

5 linguri zahăr

5 linguri făină

5 linguri ulei

1 praf de copt

esenţă vanilie

Blat:

Albuşurile le mixăm spumă cu puţină sare. Adăugăm apoi zahărul şi mixăm până devine o spumă tare. Gălbenuşurile le batem cu ulei şi le  turnăm peste bezea, amestecând uşor. Încorporăm  făina amestecată cu praful de copt.

Turnăm compoziţia într- o formă rotundă cu inel reglabil, tapetata cu hârtie de copt şi dăm la cuptor, la foc mediu în jur 30-35 de minute. Se scoate blatul şi se lasă la răcit.

Crema de fructe de pădure:

200 g fructe de pădure

200 g iaurt de fructe

100 g zahăr

200 ml frişcă bătută tare

10 g gelatină

MOD DE PREPARARE

Se fierb fructele de pădure în jur de  5-6 minute cu zahărul şi se lasă la răcit. Gelatină se hidratează în 50 ml apă şi se topeşte la bain-marine, apoi se adaugă în iaurt. Iaurtul îl amestecăm se amestecă cu fructele de pădure  şi cu frişcă bătută tare.

Crema de cafea:

2 gălbenuşuri

2-3 linguri lapte

200 g unt moale

150 g zahăr

2 linguri cafea solubilă

100 ml frişcă lichidă

2 plicuri zahăr vanilat

Cafeaua solubilă o dizolvăm în puţină apă caldă. Gălbenuşurile le mixăm cu zahărul până devin cremoase.Adăugăm laptele apoi punem la fiert la baine marie până crema se îngroaşă. O dăm la o parte, o lăsăm să se răcească, apoi se mixează bine împreună cu untul moale. Se adaugă cafeaua şi se omogenizează. Smântână pentru frişcă se mixează cu zahărul vanilat până devine tare, apoi se încorporează în crema de unt.

Pentru sirop:

50 g zahăr

100 ml apă

coajă de lămâie

Decor:

felii de căpşuni

2 pliculeţe Tort-Gelee

Caramelizăm zahărul, apoi adăugăm apă rece şi coaja de lămâie. Se lasă deoparte până se răceşte şi caramelul se topeşte. Blatul răcit îl  tăiem în 3 părţi şi îl  insiropam. Primul strat este cu crema de fructe de pădure, la mijloc cel de cafea, ultimul tot fructe de pădure.  Pentru decor putem taie felii de căpşuni, pe care le repartizăm pe toată suprafaţă tortului, apoi turnam peste ele Tort - Gelee, preparat conform instrucţiunilor de pe pliculeţ, pentru a le prinde bine.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
fericire pexels jpg
horoscop casatorie jpeg
cearcane jpg
horoscop fecioara jpg
keenan constance nfmoJh9n4PM unsplash jpg
detailing auto profesional cum sa transformi o ma ina obi nuita intr o bijuterie pe 4 ro i1 jpg
zodii pixabay jpg
Horoscop relatii - zodii FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net