Tort «alb-negru» - Stîngaciu Daniela

Ultima actualizare:

    Tort «alb-negru»
Tort «alb-negru»

Ingrediente blat: 8 ouă, 1 cană zahăr 2 1/2 cană făină, 1 praf copt, 2 linguri cacao, 1 esenţă rom, 30 ml ulei, 1 praf sare.

Ingrediente cremă: 6 ouă întregi, 200 g zahăr, 3-4 linguri cacao, 1 pachet unt (80% grăsime), 5-6 kiwi feliat.

Ingrediente pasta de zahăr: 1 lingură gelatină, 6 linguri apă, 1 lingură margarină (la cub), 2 linguri miere (sau miere energizantă, artificială) 1 şi 1/2 kg zahăr pudră.

Ingrediente plastelina de ciocolată neagră: 110 g ciocolată amăruie (katy), 50 g miere energizantă.

Ingrediente plastelina de ciocolată albă: 110 g ciocolata albă (nu menaj), 40 g miere energizantă.

Sirop: 100 ml apă, 150 g zahăr

MOD PREPARARE:

Blat:

Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare. Se adaugă zahărul, se mixeaza 5 minute, adăugăm gălbenuşurile frecate cu uleiul, făina cernută amestecată cu praful de copt, cacao, esenţa de rom. Mixăm bine, apoi răsturnăm compoziţia într-o tavă rotundă potrivită ca mărime, tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu unt. Se lasă circa 15 minute la foc mediu. Se scoate şi se lasă la răcit. După care se taie în 3.

Crema tort

Se fierb ouăle întregi la bain marie cu zahărul şi cele 3-4 linguri de cacao până se îngroaşă ca o cremă normală pentruu prăjituri. După ce o luăm de pe foc şi o lăsăm 5 minute la răcit, adăugăm untul frecat bine. Omogenizăm crema şi o dăm la frigider, până în momentul folosirii.

Sirop:

Se fierbe apa cu zahărul timp de 4 minute. După ce se răceşte se foloseşte la însiropat blaturile de tort.

Plastelina de ciocolată pentru trandafiraşi:

În ambele cazuri topim ciocolata la bain marie, omogenizăm bine, după care adăugăm mierea. Luăm de pe foc, amestecăm energic cu o lingură de lemn iar în momentul în care observăm că începe să se brânzească o luăm în mâini la frământat, pentru a scoate grăsimea din ciocolată. Ciocolata neagră având un conţinut ridicat de grăsimi şi cacao va trebui frământată mai mult. Se pun în folii şi se lasă la frigider.

Trandafiraşi din plastelina:

Se scoate plastelina din frigider, se încălzeşte uşor în mâini, se formează biluţe mici (cât un drajeu de ciocolată) pe care le punem între 2 folii alimentare de plastic, le aplatizăm uşor cu sucitorul, având grijă să nu le facem prea subţiri, pentru că vor fi greu de modelat. Se dau la frigider cam 10 minute, se ia o scobitoare, se pune în vârful ei o biluţă de ciocolată dându i forma unui con, (acesta va fi mijlocul trandafirului), apoi se ia câte o bucăţică aplatizată şi se aşează de jur împrejurul conului, apăsând uşor în partea de jos, şi tot aşa repetăm figura, până ajungeţi la mărimea dorită a trandafiraşului (poate fi format din 4 până la 8 petale). După ce îi terminăm de confecţionat, unul câte unul îi înfigem într-o bucată de poliester şi îi punem repede la frigider. Trebuie să lucraţi lângă frigider tot timpul:)

Pasta de zahăr:

Gelatina se amestecă cu apa şi se pun la baie de aburi (bain marie), când se încălzeşte puţin se adaugă margarina şi mierea energizantă. Amestecăm uşor până se dizolvă margarina. Luăm de pe foc şi lăsăm un pic la răcit. Separat într-un castron cernem 300-400 g zahăr pudră, facem puţin loc în mijloc şi adăugăm lichidul de mai sus, amestecând uşor cu o lingură de lemn. Când nu mai putem amesteca cu lingura, răsturnăm compoziţia pe masa de lucru presărată cu zahăr pudră, frământăm adăugând zahăr pudră până când pasta nu se mai lipeşte de masă, devenind ca un aluat. Se poate folosi imediat sau se poate ţine la frigider în folie de plastic până în ziua folosirii, cu condiţia să scoateti din frigider cu 2 ore înainte de a o folosi (se frământă bine bine cu zahăr şi umezind un pic aluatul cu apă, ea fiind rece de la frigider are tendinţa de a se sfărâma la început, dar îşi revine după 20 minute de frământat). Se întinde cu sucitorul o foaie de 1-2 cm grosime pentru a se putea aşeza pe tort.

Aşezăm primul blat pe tava de tort, îl însiropăm uşor cu o lingură (nu mai mult de 6 linguri de sirop), punem un strat de cremă, apoi câteva felii de kiwi. Aşezăm al doilea blat, îl însiropăm şi pe acesta, apoi cremă şi kiwi. Al treilea blat nu îl vom însiropa, îl vom acoperi în schimb cu cremă precum şi marginile tortului, pentru ca pasta de zahăr să se poată lipi bine, ca un înveliş). Luăm pasta de zahăr, o rulăm uşor pe sucitor până la jumătate şi o aşezăm cu grijă peste tort. Apăsăm uşor cu mâinile deasupra apoi pe margini, pasta de zahăr, apoi tăiem uşor surplusul de pastă de jur împrejur, apoi înfigem trandafiraşii cum dorim pe tort, lateral, în mijloc, pe margini, depinde de imaginaţia fiecăruia, vă puteţi juca şi decora cum doriţi dvs. Puneţi la frigider până în momentul servirii.    

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
zodii pixabay jpg
Cea mai tare rețeta de cozonac și cea mai căutată în comunitatea de cooking
relație jpeg
horoscop jpeg
Infidelitate jpg
barfe jpeg
esoteric 652642 1280 jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net