Tartă de post cu broccoli - Reţetă

Ultima actualizare:

    Tartă de post cu broccoli
Tartă de post cu broccoli

Vă place broccoli? Această legumă verde cu gust şi aspect de conopidă poate fi folosită într-o sumedenie de preparare. Astăzi învăţăm să gătim o tartă de post cu broccoli. Spor la gătit!

Tartă de post cu broccoli: INGREDIENTE

Blat:

  • 100 ml vin alb sec
  • 80 ml ulei de măsline extravirgin sau floarea soarelui sau amestec de măsline cu floarea soarelui
  • 300g făină
  • jumătate de linguriţă de sare

Umplutură:

  • un brocoli
  • 400 grame spanac
  • un dovlecel
  • o legătură de ceapă verde
  • 2 căţei de usturoi
  • o linguriţă seminţe de susan
  • 400 ml smântână vegetală neîndulcită de frişcă
  • 300 grame ( o cutie) tofu cu mărar
  • 200 grame brânză topită vegetală cu ardei
  • o lingură de amidon
  • o roşie tăiată felii subţiri
  • o legătură de mărar verde
  • o legătură de pătrunjel verde
  • sare, piper după gust

Tartă de post cu broccoli: MOD DE PREPARARE

Aşa se face o tartă de post cu broccoli. Se face aluatul pentru blat cu următoarele ingrediente: 100 ml vin alb sec, 80 ml ulei de măsline extravirgin sau floarea soarelui sau amestec de măsline cu floarea soarelui, 300g făină şi jumătate de linguriţă de sare. Puneţi într-un borcan cu capac vinul, uleiul, sarea şi emulsionaţi prin agitare. Puneţi amestecul rezultat în bolul mixerului, adăugaţi făina în tranşe şi mixaţi cu ajutorul cârligelor pentru frământare, sau cu mâna, până obţineţi un aluat omogen, după care îl daţi la rece pentru 15 minute. Acesta este primul pas pentru a face o tartă de post cu broccoli.

Scoateţi aluatul pentru tartă de post cu broccoli, întindeţi-l cu sucitorul la dimensiunea formei. Ungeti forma cu ulei şi tapetaţi-o cu aluatul întins, tăiaţi excesul de aluat şi daţi din nou la frigider pentru cel puţin 15 minute. Tăiaţi ceapa rondele şi dovlecelul cubuleţe. Curăţaţi spanacul, rupeţi frunzele cu mâna, în bucăţi mari. Fierbeţi broccoli de jumătate, în abur sau apă. Căliţi uşor usturoiul în puţin ulei, adăugaţi dovlecelul şi sotaţi împreună 2-3 minute, după care adăugaţi spanacul şi amestecaţi, potrivit panseluta-violet.blogspot.ro.

Încă puţin şi această tartă de post cu broccoli va fi gata. Se adăugă seminţele de susan şi după 20 de secunde închideţi focul. Încălziţi smântâna într-o crăticioră şi adăugaţi brânza topită tăiată cubuleţe. Amestecaţi până se topeşte, asezonaţi cu sare şi piper. Dizolvaţi amidonul în puţină apă rece, adăugaţi la sos, mai daţi un clocot, apoi daţi crăticioara de-o parte şi adăugaţi verdeaţă tocată. Tăiaţi brânză tofu cubuleţe şi rumeniţi-o uşor în puţin ulei.

Scoateţi formă tapetata cu aluat din frigider şi puneţi-o în cuptorul încins la 200*C (foc puţin peste mediu) timp de 5 minute. Scoateţi această tartă de post cu broccoli din cuptor, aşezaţi ceapa verde şi legumele în tarta, presăraţi cubuleţele de tofu prăjite, turnaţi sosul de smântână, decoraţi dacă vreţi cu rondele de roşie şi daţi din nou la cuptor pentru aproximativ 50 de minute, până ce tarta prinde o culoare aurie. Poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
alimente cancer jpg
horoscop shutterstock jpg
dormitor jpg
horoscop jpeg
horoscop jpeg
chiftele pexels jpg
Beyonce  sursa   Shutterstock jpg
horoscop webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net