Tartă cu grepfrut, rețeta pas cu pas
Avem pentru voi o delicioasă tartă cu grepfrut.
Mod de ingrediente tartă cu grepfrut
200 g biscuiţi cu cacao, 4 linguri lapte, 1/2 linguriţă pudră de scorţişoară, 100 g unt, ulei pentru uns forma.
300 ml lapte, 4 linguri miere, 1 plic budincă de vanilie, 100 g unt.
1 grepfrut roşu, 1 pachet gelatină pentru tort.
Mod de preparare tartă de grepfrut
Macini biscuiţii şi îi amesteci cu laptele, untul topit şi scorţişoara. Aşezi amestecul într-o formă de tartă unsă cu ulei, apeși bine pe fund şi pe margini (marginile trebuie să fie înalte de 2 cm). Lași la frigider să se întărească. Amesteci laptele cu praful de budincă. Pui pe foc mic până se îngroaşă, amestecând continuu. Iei de pe foc, lași să se răcească bine, apoi adaugi mierea. Mixezi cu untul moale şi întinzi pe tartă. Cureți grepfrutul de coajă, îl desfaci felii şi îndepărtezi pieliţele. Aşezi peste cremă felii de grepfrut şi dai tarta la frigider ca să se întărească crema. Torni gelatina (o prepari conform instrucţiunilor de pe ambalaj) deasupra tartei şi dai la rece din nou, ca să se întărească.