Tartă cu cremă de brânză şi afine

Ultima actualizare:

    Tartă cu brânză şi afine
Tartă cu brânză şi afine

Ingrediente pentru aluat:

îndulcitor natural, după gust, 2 gălbenuşuri, 1 ou întreg, 100 g unt, 1 praf de sare, coajă de lămâie, 1-2 linguri lapte, 250 g făină; Pentru umplutură: 1 linguriţă gelatină, 120 ml frişcă lichidă, 1 esenţă de vanilie, 250 g brânză de vaci, îndulcitor matural, după gust, 25 g unt, 200 g afine, pentru decor.

Preparare:

Pentru aluat, freci untul spumă, adaugi îndulcitorul, pui gălbenuşurile, oul, sarea, coaja de lămâie, laptele şi la final făina. Amesteci aluatul fără să îl frămânţi. Îl înveleşti în folie de plastic şi îl dai 30 de minute la frigider, ca să se întărească. Încălzeşti cuptorul la foc potrivit. Întinzi o foaie nu foarte groasă şi o aşezi într-o formă de tartă. Aşezi aluatul înclusiv pe margini şi îl înţepi din loc în loc cu furculiţa. Dai tava la cuptorul încins, 40 de minute, până se coace frumos tarta. Pentru cremă, prepari gelatina conform indicaţiilor de pe pachet. Baţi frişca bine şi pui esenţa de vanilie. Amesteci brânza de vaci cu îndulcitorul şi untul, până la omogenizare. Adaugi gelatina şi frişca bătută şi omogenizezi, până obţii o cremă consistentă. O dai la frigider până se încheagă. Când s-a răcit tarta, torni crema de brânză, o nivelezi şi decorezi cu afine proaspete. Dai tarta la frigider înainte să o serveşti.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
zodii meteoriti png
horoscop webp
alimente cancer jpg
horoscop shutterstock jpg
dormitor jpg
horoscop jpeg
horoscop jpeg
chiftele pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net