Supă cremă de conopidă

Ultima actualizare:

    Supă cremă de conopidă
Supă cremă de conopidă

Ingrediente

1 conopidă

2 cartofi

1 ceapă

1 ţelină

2 căţei usturoi

1 morcov

sare

frunze de ţelină

piper

ulei

200 g caşcaval

crutoane

Preparare

Desfaci în bucheţele conopida şi o speli sub jet, în mai multe ape. Cureţi şi tai mărunt ceapa, apoi o căleşti, în puţin ulei, împreună cu morcovul şi ţelina date prin răzătoare. Adaugi şi cartofii tăiaţi cubuleţe şi laşi câteva minute pe foc. Cureţi usturoiul şi-l zdrobeşti, apoi îl pui peste restul legumelor, sărezi şi piperezi după gust şi adaugi 3-4 căni de apă. Fierbi la foc potrivit. Mai laşi câteva minute şi adaugi conopida şi frunzele de ţelină. Ai grijă să completezi cu apă, dacă mai este nevoie, cât să acoperi bine legumele. Laşi pe foc 20 de minute, până se înmoaie conopida. Scoţi pe rând legumele, le laşi 2-3 minute să se răcorească, apoi le pasezi sau le mixezi, păstrezi câteva bucheţele de conopidă. Crema obţinută o dregi de sare şi piper, dacă mai trebuie, şi o subţiezi, după preferinţă, cu zeama în care au fiert legumele. Serveşti cu caşcaval ras, conopida păstrată şi crutoane. Poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
zodii meteoriti png
horoscop webp
alimente cancer jpg
horoscop shutterstock jpg
dormitor jpg
horoscop jpeg
horoscop jpeg
chiftele pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net