Salată arăbească de roşii cu pătrunjel

Ultima actualizare:

    Salată arăbească de roşii cu pătrunjel
Salată arăbească de roşii cu pătrunjel

Aţi gătit vreoadată tabbouleh? Această salată arăbească de roşii cu pătrunjel e plină de vitamine şi merge perfect ca garnitură. Preparatul te va încânta cu aromele sale aşa că nu mai sta pe gânduri şi hai în bucătărie. Spor la gătit!

Pe scurt, este vorba de o salată de pătrunjel, completată cu roșii și ceapă verde și asezonată cu zeamă de lămâie. Reţeta se prepară rapid, iar rezultatele sunt excelente. Nu uitaţi să treceţi pe la piaţă ca să cumpăraţi legume proaspete. Veţi avea nevoie de roşii, ceapă, lămâi şi verdeaţă.

  • 6 legături mari de pătrunjel
  • 4 roșii medii
  • 1-2 legături de ceapă verde
  • 200 grame cușcuș
  • 1 mână frunze de mentă
  • 2 lămâi
  • ulei de măsline
  • sare

Salată arăbească de roşii cu pătrunjel: MOD DE PREPARARE

Această salată arăbească de roşii cu pătrunjel se mai numeşte şi tabbouleh. Mai întâi preparăm cuşcuş-ul. Așadar, înainte de a pregăti legumele puneți la înmuiat cușcuș-ul Pentru patru porții se folosesc 200 grame, care se înmoaie 10-15 minute în 500 ml de apă călduță.

Acum ne ocupăm de legume. În primul rând, pătrunjelul se spală bine și se rup pe cât posibil codițele. Tăiaţi partea groasă a tulpinilor și lăsaţi părțile care susțin frunzele. Frunzele de pătrunjel se scurg puțin de apă, apoi se toacă folosind cuțitul de bucătărie. Ceapa verde și frunzele de mentă proaspete se spală și se toacă.

Tăiem roşiile cubuleţe potrivite. Într-un castron mare se pune tot pătrunjelul, apoi se amestecă bine cu restul legumelor tocate (ceapa verde, roșiile) și menta tocată. În această salată arăbească de roşii cu pătrunjel se pune și cușcuș-ul care până acum va fi absorbit toată apa devenind moale, potrivit iuli.ro.

Amestecați bine salata folosind două linguri sau chiar mâna. La final se asezonează cu sare după gust, zeama de la două lămâi medii (5-6 linguri de zeamă de lămâie) și 3-4 linguri de ulei de măsline, după care se mai amestecă puțin. Cel mai bine este să păstrați la frigider salata 1-2 ore înainte de a o servi, astfel aromele ingredientelor se pătrund foarte bine și veți obține o salată delicioasă. Această salată se servește ca o salată de acompaniament, tip garnitură. Să aveţi poftă!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
zodii meteoriti png
horoscop webp
alimente cancer jpg
horoscop shutterstock jpg
dormitor jpg
horoscop jpeg
horoscop jpeg
chiftele pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net