Ruladă diplomat – Felicia Vanea

Ultima actualizare:

    Ruladă diplomat
Ruladă diplomat

Pentru foaia de ruladă (2 foi)

6 ouă

90 g zahăr

100 g făină

un praf de sare

2 plic zahăr vanilat

Pentru crema diplomat:

6 ouă

20 g gelatină

1 l frişcă vegetală

400 ml smanatana

400 ml lapte

300 gr zahăr

vanilie

ananas din compot

Pentru decor: căpşuni, struguri albi, coacăze roşii, frişcă

Mod de preparare

Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă cu zahărul, gălbenuşurile se mixează cu sare şi zahăr vanilat. Albuşurile se pun peste gălbenuşuri, se adaugă făina şi se încorporează uşor. Se pune compoziţia pe o hârtie de copt cât dimensiunea unei tăvi şi se introduce în cuptorul încălzit. Se lasă la copt până capătă o tentă aurie. Se pudrează cu făină şi se lasă la rece. Când s-a răcit, se desprinde uşor de pe hârtie.

Crema diplomat:

Într-un vas punem gelatină înmuiată în lapte rece, 220 g zahăr, ouăle, omogenizăm bine. Vasul se pune pe bain-marie şi amestecăm din când în când. Când s-a îngroşat, o luăm şi o lăsăm la răcit. Se bate frişcă 600 ml, smântână 200 ml, şi vanilie. Când crema este aproape rece, se adaugă cubuleţele de ananas şi amestecăm uşor până se încorporează toată frişcă. Compoziţia se împarte pentru cele două foi de ruladă. Se întinde uniform şi se rulează cu ajutorul foii pe care s-a copt. Se pun foile umplute pe o tavă şi se lasă la rece pentru 4-5 ore. După acest timp se decorează din plin, cu frişcă bătută (400 ml frişcă, 200 ml smântână, 80 gr zahăr, vanilie) şi jumătăţi de căpşuni, jumătăţi de struguri albi, coacăze roşii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
alimente cancer jpg
horoscop shutterstock jpg
dormitor jpg
horoscop jpeg
horoscop jpeg
chiftele pexels jpg
Beyonce  sursa   Shutterstock jpg
horoscop webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net