Ruladă din făină de orez cu cremă de griş - Ursan Anişoara

Ultima actualizare:

    Ruladă cu cremă de griş
Ruladă cu cremă de griş

Ingrediente:

Pentru rulada: 5 ouă, 5 linguri de zahăr, 3 linguri făină de orez, 2 linguri amidon de porumb, 50 ml ulei, un praf de sare, coajă rasă de lămâie.

Crema: 200 ml apă, 5 linguri de zahăr, 3 linguri de griş, sucul şi coaja de la o jumătate de lămâie, 100 g unt sau margarină.

Decor: zahăr pudră şi coajă proaspătă rasă de lămâie.

Preparare

1. Se prepară aluatul mixând bine albuşurile cu un praf de sare şi zahăr, până se întăresc. Gălbenuşurile se freacă un pic cu uleiul, apoi se încorporează în albuşuri, se adaugă şi o linguriţă de coajă rasă de lămâie, apoi făina de orez amestecată cu amidonul de porumb. Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt, apoi se dă la cuptor cca. 20 minute la foc potrivit. Se desprinde cu lama unui cuţit de pe hârtie, apoi se lasă să se răcească.

2. Se prepară crema fierbând grişul în apa îndulcită cu zahăr şi cu coaja rasă de lămâie, cca 8 minute, apoi dăm de pe foc şi câte puţin, încorporăm untul sau margarina şi la urmă sucul de lămâie.

3. Se întoarce blatul pe hârtia de copt apoi îl ungem cu crema de griş şi rulăm strâns ajutându-ne de hârtie. Dăm la rece o oră înainte de a felia rulada. Se decorează cu zahăr pudră şi coaja proaspătă şi rasă de lămâie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
Horoscop relatii - zodii FOTO Shutterstock
click jpeg
horoscop colaj pixabay jpg
ten frumos jpg
1 3 horoscop bani jpg jpeg
capsuni freepik jpg
Ciorbă de legume FOTO Shutterstock jpg
budinca de macaroane jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net