Ruladă cu mac

Ultima actualizare:

    Ruladă cu mac
Ruladă cu mac

Ingrediente pentru aluat

1 kg făină

60 g zahăr

10 g drojdie uscată

100 g unt

2 ouă

1 praf sare

500 ml lapte

Pentru umplutură

250 g mac

120 g zahăr

50 g miere

2 ouă

Preparare

Amesteci drojdia uscată cu făina. În laptele cald topeşti zahărul şi sarea, apoi adaugi ouăle şi untul topit, în prealabil. Combini toate ingredientele şi întreaga compoziţie o încorporezi în cea cu făină. Aluatul obţinut îl acoperi cu un prosop şi-l ţii la cald o oră. Între timp, prepari umplutura. Speli macul, îl pui într-o cratiţă, îl acoperi cu apă şi-l fierbi la foc mic aproximativ o oră. Ulterior, îl strecori şi îl treci prin apă rece. Amesteci macul fiert cu zahărul, mierea, un ou şi le dai prin blender. Când aluatul şi-a dublat volumul, îl mai frămânţi puţin şi-l mai laşi deoparte la loc cald încă 30 de minute. Ulterior, îl împarţi în trei părţi egale şi fiecare parte o întinzi pe masa presărată cu făină, o umpli cu amestecul de mac şi o rulezi. Pui ruladele formate într-o tavă tapetată şi le laşi deoparte 25 de minute. Le ungi cu un ou bătut, apoi le dai la cuptorul preîncălzit 30 de minute. Poftă bună!



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
virgiliu stroescu webp
Horoscop carieră 3 9 Martie 2025, foto Shutterstock jpg
cozonac la cuptor jpg
Secrete de hairstyling rapid pentru un aspect profesional în fiecare zi jpg
Tendințe moderne în bucătărie   gătitul rapid și eficient jpg
Articol 2   Copia Certificata a Intabularii png
image png
Ce nutrienți sunt esențiali pentru funcția cognitivă la adulți jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net