Reţete: Dulceaţă de piersici – Luminiţa Mitru

Ultima actualizare:

    Dulceaţă de piersici
Dulceaţă de piersici

Ingrediente:

   1,5 kg piersici,

   1 kg zahăr

   300 ml apă

   o lămâie

Mod de preparare:

1.    Fructele se spală şi se curată de coajă (cu ajutorul cuţitului de curăţat legume sau prin opărire timp de câteva minute în apă fierbinte). Se scot sâmburii şi apoi se taie sub formă de felii de portocală. Se stropesc fructele cu zeamă de lămâie pentru a-şi păstra culoarea şi formă la fiert.

2.    Din zahăr şi apă se obţine la foc rapid un sirop bine legat. Când siropul este gata se da vasul deoparte de pe foc şi se adaugă fructele. Se lasă să se acomodeze fructele cu siropul fierbinte deoparte de foc  timp de 10 min după care se pune dulceaţă la fiert la foc iute 15 min având grijă să se culeagă spumă care se formează. Se micşorează focul şi se urmăreşte  cu atanţie fierberea scuturând vasul din când în când (nu se amestecă cu lingură de lemn pentru a nu deteriora feliile de fructe).

3.    Când dulceaţă este gata se da vasul de pe foc şi se acoperă cu un prosop foarte curat, udat cu apă rece şi bine stors.

4.     Când dulceaţă s-a răcit se pune în borcane, se etichetează şi se depozitează.

image
image
image
image
image
image
zodii pixabay jpg
Horoscop relatii - zodii FOTO Shutterstock
click jpeg
horoscop colaj pixabay jpg
ten frumos jpg
1 3 horoscop bani jpg jpeg
capsuni freepik jpg
Ciorbă de legume FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net