Reţete de la cititori: Tort cu cremă de ciocolată şi vişine – Adina Radu

Ultima actualizare:

    Tort cu cremă de ciocolată şi vişine
Tort cu cremă de ciocolată şi vişine

Ingrediente

•        4 ouă

•        400 g zahăr

•        200 ml apă

•        200 g făină

•        4 linguri ulei

•        1 plic zahăr vanilat

•        2 borcane cu compot de vişine

•        150 ml lapte

•        350 ml ulei

•        ½ pahar zahăr pudra

•        4 linguri cacao

•        3 linguri lapte praf

•        2 esenţe rom

•        Un vârf de cuţit de sare

Mod de preparare:

BLAT: Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă tare, se adaugă 200 g zahăr-puţin câte puţin- şi zahărul vanilat şi se bat până se întăresc ca o bezea. Adăugăm cele 4 linguri de ulei. Separat se bat gălbenuşurile cu un praf de sare. Peste albuşuri se încorporează amestecul de gălbenuşuri şi se amestecă cu o lingură pentru a se omogeniza. Se adaugă făina treptat şi se amestecă. Se pune folie de copt într-o formă rotundă de copt (sau într-o oală) se unge cu puţin ulei, se pune compoziţia şi se bagă la cuptorul încins. Timpul de coacere a fost de 45 de minute la mine, însă testul scobitorii este cel mai indicat. După ce blatul s-a copt trebuie lăsat să se răcească.

CREMA DE CIOCOLATĂ

Până se răceşte blatul se trece la prepararea cremei de ciocolată. Într-un pahar  de blender se  pune zahărul pudră, laptele şi uleiul (350 ml). Se pune blenderul vertical în pahar. Acesta trebuie pus exact pe fundul vasului, iar când îi dăm drumul se lasă vreo 10 secunde apoi se ridică uşor în sus. Laptele va încorpora uleiul  şi se va obţine o cremă albă şi pufoasă. Se opreşte blenderul şi se adaugă cacao, lapte praf, sare şi o  esenţă de rom. Se amestecă puţin cu blenderul oprit pentru a amestecă puţin ingredientele apoi se porneşte pentru a uniformiza bine compoziţia.

Pentru a nu fi prea dulce eu pun mereu vişine din compot .Se scot sâmburii de la vişine şi se pun într-o strecurătoare pentru a se scurge toată zeama. Se face  un sirop din 200 ml apă, 200 gr zahăr şi o esenţă de rom. Se amestecă bine pentru a se topi zahărul. Se taie blatul în trei, se însiropează partea de jos, se adaugă crema de ciocolată şi visinele şi se continuă procesul cu toate cele trei părţi. Tortul se ,,îmbracă” tot în cremă de ciocolată şi se pun vişine deasupra. Poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop saptamanal shutterstock 1677373537 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
horoscop 17 martie webp
Zodii jpg
reteta oua umplute sorin bontea jpg
copii jpg
horoscop shutterstock jpg
"Este important să ne păstrăm aspectul proaspăt și luminos, chiar dacă suntem într-un mediu relaxat și confortabil", spune specialistul
image
actualitate.net
image
actualitate.net