Reţete de la cititori: Tartă cu ghimbir şi caise – Anişoara Ursan

Ultima actualizare:

    Tartă cu ghimbir şi caise
Tartă cu ghimbir şi caise

Ingrediente Aluat: 225 g unt moale, 50 g zahăr pudră, 250 g făină, 50 g amidon porumb, esenţă, 2 gălbenuşuri. Umplutura: 300 ml smântână, 200 g brânză dulce de vaci, 150 g zahăr pudră, o linguriţă rasă ghimbir, 2 linguriţe de coajă de portocală confiată, 1 kg caise nu foarte coapte, 2 albuşuri.

Preparare

1. Din ingrediententele pentru aluat, frământăm aluatul pe care îl dăm la frigider circa 30 minute, apoi îl întindem cu sucitorul într-o foaie subţirică pe care aşezăm în forma de tartă unsă cu un pic de margarină, apoi o înţepăm din loc în loc cu o furculiţă.

2. Amestecăm smântâna cu jumătate din zahărul pudră şi ghimbirul ras, adăugăm şi brânzica de vaci din care oprim 2 linguri. Mixăm albuşurile cu restul de zahăr, apoi încorporăm cu grijă în amestecul de smântână. Turnăm totul peste aluatul din formă apoi deasupra aşezăm jumătăţi de caisă, cu scobitura în sus. În scobiturile caiselor adăugăm câte un pic de brânzică şi câteva cubuleţe de coajă de portocală confiată. Dăm la cuptor circa 30 minute.

Se scoate din tavă şi se porţionează după ce s-a răcit bine.

Poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
horoscop jpeg
ten perfect jpeg
horoscop jpeg
piept de pui jpeg
chiriac similea dauer jpeg
horoscop, zodii, stres jpg
Cei mai selecționați jucători din istoria României jpg
horoscop jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net