Reţete de la cititori: Prăjitura Kati – Clementina Suciu

Ultima actualizare:

    Prăjitura Kati
Prăjitura Kati

Ingrediente foi: 500 grame făină, 150 grame untură, (unt sau margarină), 150 grame zahăr, 1 praf sare, 5 gălbenuşuri, 1 plic praf de copt, 4-5 linguri smântână.                                   

Crema: 1 foaie coaptă,100 ml lapte, zahăr vanilinat, 50 ml rom, 2 linguri dulceaţă de caise sau piersici, 20 grame cacao, 150 grame zahăr, 150 grame margarină, Pentru bezea: 5 albuşuri, 250 grame zahăr;                                                      

Preparare

Pentru foi se amestecă toate ingredientele într-un castron. Se face un aluat din care se coc trei foi pe fundul tăvii. Pentru cremă se fărămiţează una dintre foi, se pune într-un castron peste care se adaugă laptele. Se lasă 10 min să se înmoaie apoi se adaugă celălalte ingrediente şi se omogenizează. Crema obţinută se pune între cele două foi. Albuşurile se bat cu zahărul pe baie de aburi şi se întind peste prăjitură. Se decorează cu ciocolată rasă sau bombonele pentru décor. Poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop saptamanal shutterstock 1677373537 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
horoscop 17 martie webp
Zodii jpg
reteta oua umplute sorin bontea jpg
copii jpg
horoscop shutterstock jpg
"Este important să ne păstrăm aspectul proaspăt și luminos, chiar dacă suntem într-un mediu relaxat și confortabil", spune specialistul
image
actualitate.net
image
actualitate.net