Reţete de la cititori: Orez cu lapte şi sirop de căpşuni - Daniela Andrei

Ultima actualizare:

    Orez cu lapte şi sirop de căpşuni
Orez cu lapte şi sirop de căpşuni

Ingrediente: 1 l lapte proaspăt de capră, 1 ceşcuţă cu orez (bob rotund), 2 linguri cu zahăr sau după gust, un praf de scorţişoară.

Pentru sirop: o mână de căpşuni, 2 linguri cu zahăr, o ceşcuţă cu apă.

Opţional: un baton de vanilie.

Preparare

Punem orezul într-o crăticioară, adăugăm zahărul şi laptele. Aromăm cu scorţişoară, omogenizăm şi fierbem totul, la foc potrivit, în funcţie de textura/consistenţa dorită. Între timp, pregătim siropul de căpşuni: într-o crăticioară, punem apa şi zahărul (împreună cu batonul de vanilie) şi le fierbem împreună, atât cât zahărul să se topească complet. Adăugăm apoi căpşunile zdrobite şi continuăm fierberea până ce siropul format se îngroaşă puţin. 

Orezul cu lapte (după fierbere) îl aşezăm în cupe sau în boluri mici, îl ornăm cu sirop de căpşuni şi fructe proaspete şi îl păstrăm la rece până la servire. Poftă bună!



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
oua umplute jpg
Brad Crăciun Foto Brazi de Crăciun jpeg
horoscop martie  iunie logo webp
jumari depositphotos1 jpeg
brad de craciun jpeg
idei de cadouri 1890981955 jpg
zodii, foto shutterstock jpg
reef 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net