Reţete de la cititori: Clătite aperitiv – Andreea Rădulescu
Ultima actualizare:
Ingrediente
- - 2 ouă
- - 2 linguriţe delikat
- - 1 lingură boia de ardei
- - 150g smântână
- - 250-300ml lapte
- - făină cât cuprinde (între 8-10 linguri)
- - 50 ml ulei de măsline (pentru compoziţie + pentru uns tigaia)
- - mărar
Preparare
Spargem ouăle într-un bol. Adăugăm smântână, delikatul, boiaua, laptele, apoi făină, o parte din uleiul de măsline şi mărarul tocat amestecând continuu cu ţelul. Compoziţia trebuie să fie că o smântână grosuţă. Ungem cu ulei (cu ajutorul unui şerveţel) tigaia încinsă şi punem puţin pe foc apoi turnăm un polonic din compoziţie. După ce se rumeneşte pe margine, întoarcem clătita (din mişcarea tigăii sau cu o paletă) şi o mai lăsăm puţin şi pe partea cealaltă. Repetăm până terminăm compoziţia. Putem să le servim reci, umplute sau folosindu-le la budinci.