Reţeta câştigătoare: «Trandafiraşi»- Florentina Hij
Câştigătoarea noastră se numeşte Florentina Hij. Ea va primi un set cu ibric electric şi râşniţă.
Ingrediente: 400 g aluat foitaj, 4 mere roşii, 3 -4 linguri de zahăr, 3 linguri de gem, 1 lămâie mică, 1 linguriţă unt, 1 linguriţă de făină.
Mod de preparare
Se spală merele, se taie în două, se scoate cotorul apoi se taie jumătăţile de măr pe lăţime în felii subţiri. Într-o cratiţă se pun feliile de măr, zahărul, zeama de lămâie după gust şi apă cât să cuprindă merele. Se dă cratiţa la foc, se lasă la fiert un minut, apoi feliile de măr se scot cu o paletă, se întind pe o tavă şi se lasă la răcit. Se presară făină pe masa de lucru, se întinde aluatul puţin cu sucitorul şi se taie fâşii lungi de 20-25 cm şi late de circa 4 cm. Se unge o fâşie de aluat cu puţin gem, pe o margine a fâşiei se aşează feliuţe de măr suprapunându-le uşor, se “acoperă” feliuţele cu cealaltă margine a fâşiei şi se rulează dintr-un capăt cu grijă. Se aşază ruloul în tava cu forme de brioşe unsă cu puţin unt. Se procedează la fel cu restul aluatului. Când sunt gata toate rulourile se dau la cuptorul preîncălzit circa 20 de minute. Poftă bună!