Reţeta câştigătoare: Tort cu mascarpone şi căpşuni - Mihaela Scutaru

Ultima actualizare:

    Tort cu mascarpone şi căpşuni
Tort cu mascarpone şi căpşuni

Câştigătoarea noastră se numeşte Mihaela Vanda Scutaru. Ea va primi o oală de 4 litri.

Blat:

8 ouă, 8 linguri zahăr pudră, 8 linguri făină albă, 3 linguri cacao, 10 g praf copt, 100 g ciocolată amăruie;

Cremă:

500 ml smântână, 500 g mascarpone, 200 g zahăr pudră, 250-300 g căpşuni, 20 g gelatină, 3-4 linguri zahăr tos; Sirop: 250 ml apă, 4 linguri cu vârf  zahăr,  10 ml esenţă de rom;

Glazură:

100 g ciocolată amăruie,100 ml smântână, 50 g unt; Decor: căpşuni, 100 g ciocolată rasă pe răzătoare;

Preparare:

Ouăle se mixează cu zahărul pudră. Se adaugă făina (cernută) amestecată cu cacao şi praful de copt. Se amestecă. Ciocolata ruptă în bucăţi mici, se topeşte la bain marie. Se lasă la răcit puţin apoi se adaugă în compoziţia cu ouă. Se amestecă până la omogenizare. Compoziţia se deşartă într-o tavă unsă cu unt. Se bagă tava în cuptorul încălzit în prealabil şi se coace 30-35 minute, la 180 grade. Se face proba cu scobitoarea. După ce s-a răcit, blatul se taie în două. Tăiem căpşunile felii. Peste ele punem 3-4 linguri cu zahăr tos, amestecăm uşor şi le lăsăm într-o strecurătoare. Într-un ibric punem apa, zahărul şi esenţa de rom. Încălzim pe foc până se topeşte zahărul şi dă 2-3 clocote. Mascarponele se mixează cu zahărul pudră. Separat, în alt vas, se bate smântână până se îngroaşă. Se răstoarnă peste mascarpone. Se amestecă prin răsturnare. Gelatina o punem la înmuiat în 200 ml apă pentru 10 minute apoi se pune la încălzit pe baie de aburi amestecând până la dizolvarea completă. O lăsăm să se răcească apoi o adăugăm la cremă şi o încorporăm. Adăugăm şi căpşunile. Pentru asamblarea tortului eu am folosit tava în care am copt blatul. Se pune primul blat, se însiropează apoi se pune crema. Se nivelează şi se aranjează peste cremă al doilea blat. Se însiropează şi acest blat. Într-un vas se pun smântână, ciocolată ruptă bucăţi şi untul. Se amestecă până se topeşte ciocolată şi compoziţia se omogenizează. Nu se fierbe, doar se amestecă. Se lasă să se răcorească puţin apoi se introduce la frigider pentru 20 de minute. Când se scoate din frigider se mixează puţin. Se toarnă glazură peste tort şi se nivelează. Se introduce tortul la frigider pentru 10-12 ore. Când se scoate, se decorează cu ciocolată răzuită şi căpşuni. Poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
pizza pixabay jpg
1 dulceata de capsuni cea mai simpla reteta secretul pe care trebuie sa l stie orice gospodina png png
fericire pexels jpg
horoscop casatorie jpeg
cearcane jpg
horoscop fecioara jpg
keenan constance nfmoJh9n4PM unsplash jpg
detailing auto profesional cum sa transformi o ma ina obi nuita intr o bijuterie pe 4 ro i1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net