Reţeta câştigătoare: Tort cu cremă de mascarpone - Gabriela Cazacu

Ultima actualizare:

    Tort cu cremă mascarpone
Tort cu cremă mascarpone

Câştigătoarea noastră se numeşte Gabriela Cazacu. Ea va primi un aparat de vidat alimente.

Ingrediente pentru blat: 3 ouă, 3 linguri zahăr, 2 linguri ulei, 3 linguri făină, 4 linguri nucă măcinată, 1 linguriţă praf de copt, 1 lingură zahăr vanilat.

Pentru nucile caramelizate: 100 g zahăr, 100 g miez, de nuca. Pentru cremă: 100 ml smântână pentru frişcă, 250 g mascarpone, 1 întăritor de frişcă, 1 lingură zahăr vanilat. Pentru crema de ciocolată: 50 g ciocolată amăruie, 100 ml smântână pentru frişcă. Pentru sirop: 50 ml apă, 50 g zahăr, 1 lingură esenţă de rom.

Mod de preparare:

Blat: Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se adaugă zahărul şi zahărul vanilat şi se bat până se obţine o spumă densă. Încorporăm gălbenuşurile amestecate cu ulei, apoi făina în care am amestecat nuca măcinată şi praful de copt. Se amestecă uşor cu o spatulă. Compoziţia se toarnă într-o tavă (18 cm diametru) tapetata cu hârtie de copt şi dăm la cuptor la foc mediu, până trece proba cu scobitoarea. Se lasă la răcit. Nuci caramelizate: Zahărul se caramelizează, iar când devine lichid se adaugă nuca şi se amestecă, astfel încât nuca să fie bine acoperită de caramel. Răsturnăm pe o bucată de hârtie de copt şi lăsăm la răcit, apoi se pune într-o pungă groasă şi se sparge cu ciocanul de şniţele. Crema de mascarpone: Smântâna rece se bate câteva minute cu mixerul până capătă consistență. Se adaugă zahărul vanilat şi întăritorul de frişcă şi se bate până devine fermă şi pufoasă. Mixăm mascarponele într-un alt castron, apoi încorporăm frişca bătută şi nucile caramelizate. Crema de ciocolată: Ciocolata ruptă bucăţele o topim la foc mic împreună cu smântâna pentru frişcă. Omogenizăm, lăsăm să se răcească, apoi dăm la rece până se întăreşte şi se răceşte foarte bine. Mixăm apoi până obţinem o cremă pufoasă şi ciocolatoasă. Blatul se taie în 3 părţi și se vor însiropa după preferinţă. Primul şi al doilea blat se ung cu crema de ciocolată. Se repartizează crema cu nuca între cele 3 blaturi, apoi se ornează cu frişcă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
zodii pixabay jpg
Horoscop relatii - zodii FOTO Shutterstock
click jpeg
horoscop colaj pixabay jpg
ten frumos jpg
1 3 horoscop bani jpg jpeg
capsuni freepik jpg
Ciorbă de legume FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net