Reţeta câştigătoare: Tort cu cremă de ciocolată albă şi cafea

Ultima actualizare:

    Tort cu cremă de ciocolată albă şi cafea
Tort cu cremă de ciocolată albă şi cafea

Câştigătoarea noastră se numeşte Ana Maria Dinu. Ea va primi o râşniţă electrică.

Blat: 6 ouă, 6 linguri de zahăr, 6 linguri de ulei, 5 linguri de făină, 3 linguri de cacao, un vârf praf de copt. Batem albuşurile cu un praf de sare şi zahăr până se fac spumă tare, adăugăm gălbenuşurile amestecate cu uleiul şi încorporăm bine. După, punem fină amestecată cu praful de copt şi cacao. Punem compoziţia într-o tavă de tort, tapetată înainte cu unt şi făină. Dăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade până trece testul scobitorii.

150 g ciocolată albă, 100 ml cafea fiartă, 250 ml smântână lichidă îndulcită pentru frişcă

Topim ciocolata albă, tăiată în bucăţele mici, la bain-marie. În timp ce ciocolata se topeşte, pregătim cafeaua. Putem folosi cafea normală sau decofeinizată, mai slabă sau mai tare, în funcţie de preferinţele fiecăruia. Scoatem vasul cu ciocolată topită din bain-marie, turnăm peste ea 1/4 cafea fierbinte şi amestecăm până la omogenizare. După acest pas, vom obţine o cremă densă, cu o consistenţă uşor elastică. Adăugăm treptat cafeaua rămasă, fierbinte, şi amestecăm bine. Acum vom obţine o cremă cu o consistenţă lichidă. După ce am adăugat cafeaua, adăugăm smântână rece lichidă nemixată şi amestecăm. Lăsăm crema să se răcească la temperatura camerei, apoi o introducem în frigider pentru 3-4 ore. După 3-4 ore, scoatem crema din frigider şi începem să o mixăm la o viteză medie la început şi după ce capătă consistenţă, la viteză maximă. Treptat, crema se va întări şi va deveni pufoasă.

Crema cu fructe de pădure:

250 g fructe de pădure, 125 g zahăr, 1 ½ lingură de amidon, 235 g frişcă bătută, 250 g mascarpone, 2 linguri zahăr pudră pentru mixat frişca, zahăr vanilat bourbon (opţional).

Într-o cratiţă, punem pe foc mic fructele de pădure împreună cu zahărul. Fierbem aproximativ 10-15 minute, apoi adăugăm amidonul dizolvat în 3-4 linguri de apă. Amestecăm foarte bine, mai lăsăm pe foc 2-3 min apoi lăsăm să se răcească foarte bine. În vasul mixerului, batem smântână cu cele 2 linguri de zahăr pudră. În alt vas, mixăm puţin mascarponele şi adăugăm fructele şi frişca bătută şi vanilia. Mixăm puţin, cât să se omogenizeze crema. Glazură: 100 g ciocolată neagră, 100 ml smântână pentru frişcă. Se pune ciocolată peste smântână şi se topeşte la bain-marie. Se toarnă călduţă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
horoscop jpg
ADV jpg
horoscop colaj pixabay jpg
horoscop bilunar shutterstock 2091062710 jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
femeie fericită  foto   Shutterstock jpg
Omleta la cuptor pentru intreaga familie jpeg
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
image
actualitate.net
image
actualitate.net