Reţeta câştigătoare: Prăjitură în straturi cu scorţişoară şi nucă

Ultima actualizare:

    Prăjitură în straturi cu scorţişoară şi nucă
Prăjitură în straturi cu scorţişoară şi nucă

Câştigătoarea noastră se numeşte Tania El-Kiswani. Ea va primi o oală cu semi-presiune de 6 litri.

Ingrediente:

4 ouă mari, 400 g zahăr, 460 ml lapte lichid, 230 ml ulei, 70 g scorţişoară măcinată, 250 g făină, 250 g gem caise, 100g nuci mărunţite, 3 linguriţe praf de copt, 2 linguriţe vanilie, 1 praf de sare, 1/2 lingură ulei pt. uns, foaie de copt;

Preparare:

Separăm albuşul de gălbenuş şi mixăm albuşul cu zahărul până când devine o spumă consistentă. După ce compoziţia a devenit ca o cremă adăugăm pe rând gălbenuşurile, praful de sare, esenţa de vanilie amestecând până când totul devine omogen. Peste compoziţie adăugăm treptat, uleiul, laptele, făina şi praful de copt. Amestecăm bine, după care pregătim vasul în care vom coace prăjitură. Am folosit o tavă cu pereţii detasabili, peste care am pus hârtie de copt unsă cu puţin ulei. Încălzim cuptorul la 180 de grade, având totul pregătit începem coacerea prăjiturii. Luăm din compoziţie 2 polonice şi le turnăm în tavă. Întindem bine compoziţia ca să acopere toată suprafaţa tăvii şi o dăm la cuptor până se coace, apoi rumenim puţin faţa şi o scoatem din cuptor. Scoatem tava din cuptor şi presăram deasupra prăjiturii scorţişoară şi cu ajutorul unei pensule din silicon, împrăştiem pe toată suprafaţăapentru a fi uniform. Apoi mai luăm din compoziţie un polonic de aluat şi turnăm din nou în tavă, asta va fi al doilea strat, dar de dată asta unul mai subţire şi dăm din nou la cuptor, dar flacăra va fi aprinsă doar partea de sus. Lăsăm în jur de 1,5-2 minute, până se face culoarea puţin aurie şi din nou vom scoate tava, peste care presăram scorţişoara şi continuăm să turnăm al treilea strat tot subţire. Şi din nou dăm la cuptor, tot numai la flacăra de sus. Procedăm la fel până se va termină toată compoziţia, iar între straturi presărăm tot timpul scorţişoara folosind doar flacăra de sus a cuptorului pentru coacere. Numărul de straturi nu e tot timpul acelaşi, depinde de mărimea tăvii şi a polonicului folosit. În cazul meu au ieşit 14 straturi. După coacerea ultimului strat scoatem tava din cuptor, presăram cu scorţişoară şi lăsăm 10 minute să se răcească, după care desprindem marginele prăjiturii cu ajutorul unei lame de cuţit subţire, apoi deschidem tava. Răsturnăm prăjitura pe o farfurie plată şi o ungem cu gem de caise. Prăjitura se ornează cu nucă mărunţită şi cu jumătăţi de miez de nucă.

image
image
image
image
image
image
echinoctiu de primavara jpeg
EvoGo jpg
19 03 Click jpg
stevie romaneasca jpg
iubire
horoscop 17 martie webp
Organizezi un grătar la tine acasă  Iată ce să NU ți lipsească! jpg
Zodiac - horoscop FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net